Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου

ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου
Το πρόβλημα αποθήκευσης η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου

 

Oι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εξακολουθούν να επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, παρά την άνευ προηγουμένου συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από την περασμένη εβδομάδα αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ουάσιγκτον.

«Εξακολουθεί να είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι», δήλωσε ο Fr. Franon, βοηθός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους ενεργειακούς πόρους στο Bloomberg. «Είναι σίγουρα κάτι που ζύγισε ο πρόεδρος, αλλά είπε ότι ήταν ένας μοχλός που δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν να τραβήξει».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με το OilPrice ο Πρόεδρος Trump απείλησε με δασμούς στο εισαγόμενο πετρέλαιο για να επιταχύνει τη συμφωνία για περικοπές παραγωγής μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε σκόπιμες περικοπές.

Αντ 'αυτού, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δουν την παραγωγή τους να μειώνεται φυσικά λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Πράγματι, η παραγωγή είναι ήδη σε πτώση καθώς οι εταιρείες βρίσκονται σε αδράνεια.

Οι ΗΠΑ ανέλαβαν επίσης το μεγαλύτερο μέρος της μειωμένης ποσόστωσης του Μεξικού, το οποίο αρνήθηκε να μειώσει περισσότερο από 100.000 bpd ως μέρος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +.

Ακόμη και με αυτήν τη συμφωνία και τις περικοπές, ο παγκόσμιος εφοδιασμός με πετρέλαιο εξακολουθεί να αυξάνεται και θα χρειαστεί χρόνο για να ισσοροπήσει

«Θα υπάρχει λανθάνων χρόνος όσον αφορά τη συσσώρευση εφοδιασμού και πώς λειτουργεί. Αυτό που μιλάμε είναι τεράστια αποθέματα ενός φυσικού προϊόντος που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου », δήλωσε ο Fannon.

Το πρόβλημα αποθήκευσης διαμορφώνεται ως η επόμενη μεγάλη πρόκληση για το παγκόσμιο πετρέλαιο. Η IEA ήταν η τελευταία σε μια σειρά οργανισμών που προειδοποιούν ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης γεμίζουν και οι περικοπές στην παραγωγή ενδέχεται να είναι λίγες.

Σε απάντηση, οι ΗΠΑ άρχισαν συνομιλίες με εννέα πετρελαϊκές εταιρείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μίσθωση χωρητικότητας αποθήκευσης περίπου 23 εκατομμυρίων βαρελιών από το στρατηγικό αποθεματικό πετρελαίου.

Μια ιδιωτική εταιρεία, η Well Water Solutions and Rentals, προσφέρει επίσης βοήθεια για 5 εκατομμύρια βαρέλια αποθηκευτικού χώρου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Sean Lovelace, αλλά αντιμετωπίζει ρυθμιστικά εμπόδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης