Ενέργεια

Η ConocoPhillips μειώνει παραγωγή πετρελαίου, εξαγορές και δαπάνες για δεύτερη φορά

Η ConocoPhillips μειώνει παραγωγή πετρελαίου, εξαγορές και δαπάνες για δεύτερη φορά

Αναστέλλεται και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

 

Η ConocoPhillips ανακοίνωσε την Πέμπτη 16.4.2020 ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 225.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ενώ θα αναστείλει επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και θα μειώσει περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου βυθίστηκαν σε βαθιά κρίση τον περασμένο μήνα, καθώς η πτώση της ζήτησης που προκλήθηκε από το κλείσιμο λόγω του κορανοϊού άφησε τους μεγάλους παραγωγούς του κόσμου να παράγουν πολύ περισσότερο από τις τρέχουσες ανάγκες και οι τιμές του αργού να υποχώρούν κάτω από τα 30 $.

Η ConocoPhillips ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή μειώνει την παραγωγή στην εγκατάσταση πετρελαίου άμμου Surmont στον Καναδά κατά περίπου 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd) λόγω των χαμηλών τιμών του καναδικού αργού.

Ο ανεξάρτητος παραγωγός σχεδιάζει επίσης να αρχίσει να μειώνει την παραγωγή σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ από τον Μάιο, με αρχική μείωση 125.000 bpd.

Οι παραγωγοί πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει περικοπές άνω των 550.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) για φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται σε τριμηνιαίες εταιρικές ανακοινὠσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα μειωθεί περίπου 500.000 bpd φέτος σε 11,8 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο το 2020.

Η ConocoPhillips δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει τις δαπάνες κεφαλαίου λειτουργίας της κατά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ακολουθεί μετά από μια μείωση 700 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και διαμορφώνει τη συνολική περικοπή στο 35% περίπου από την αρχική εκτίμηση των 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Η.Π.Α. και οι Καναδοί παραγωγοί, που γενικά επιβαρύνονται με υψηλότερο κόστος από ορισμένους από τους παγκόσμιους ανταγωνιστές τους, έχουν ήδη μειώσει τις δαπάνες κατά περισσότερο από 37 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 30%.

Η ConocoPhillips ανέφερε ότι η μείωση των δαπανών θα επικεντρωθεί κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Η εταιρεία, η οποία τον περασμένο μήνα μείωσε κατά το ήμισυ το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, δήλωσε ότι θα αναστείλει τις επαναγορές και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος για να εξοικονομήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης