Περιβάλλον

Η ICE λανσάρει δείκτη για τις παγκόσμιες τιμές εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα

tags :
Η ICE λανσάρει δείκτη για τις παγκόσμιες τιμές εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα
Το ICE Global Carbon Futures Index αποτελείται από τιμές από τις τρεις πιο ενεργητικά διαπραγματευόμενες αγορές άνθρακα στον κόσμο

Η Intercontinental Exchange (ICE) παρουσιάσε έναν δείκτη για τον εντοπισμό και τη συγκριτική αξιολόγηση της παγκόσμιας τιμής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 22.4.2020.

Η χρέωση αυτών που ρυπαίνουν για κάθε τόνο αερίου του θερμοκηπίου που εκπέμπουν θεωρείται από πολλές κυβερνήσεις ως τρόπος τόνωσης των επενδύσεων σε τεχνολογία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και βοηθώντας τις χώρες να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έγιναν βάσει της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα το 2015.

Το ICE Global Carbon Futures Index αποτελείται από τιμές από τις τρεις πιο ενεργητικά διαπραγματευόμενες αγορές άνθρακα στον κόσμο, ανακοίνωσε η ICE: το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της Ευρώπης (Europe’s Emissions Trading System), το Πρόγραμμα Cap and Trade της Καλιφόρνια (California’s Cap and Trade Program) και η Περιφερειακή Πρωτοβουλία Αερίου του Θερμοκηπίου (Regional Greenhouse Gas Initiative /RGGI).

Το RGGI περιλαμβάνει το Κονέκτικατ, το Ντελαγουέρ, το Μέιν, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Νιού Χάμσαϊρ, τη Νέα Υόρκη, το Ρόουντ Άιλαντ και το Βερμόντ.

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην παραγωγή μιας ακριβούς, διαφανούς παγκόσμιας τιμής για τον άνθρακα, που χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που βασίζεται στην αγορά για την αξιολόγηση αυτής της τιμής, καθώς προχωράμε προς τη μακροπρόθεσμη μετάβαση σε μια οικονομία καθαρού μηδενικού άνθρακα» δήλωσε η Lynn Martin, Πρόεδρος της ICE Data Services.

Η παγκόσμια τιμή θα υπολογιστεί σε δολάρια ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μια μέση σταθμισμένη τιμή όγκου και των τριών αγορών.

Από το 2019, περίπου 46 χώρες και περισσότερες από 30 πόλεις, πολιτείες και περιοχές έχουν τιμή εκπομπών άνθρακα μέσω φορολογικών ή εμπορικών συστημάτων, καλύπτοντας πάνω από 20% τις ετήσιες παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης