Πετρέλαιο

Πριν από την 1η Μαίου οι περικοπές παραγωγής πετρελαίου της Saudi Aramco - Κάτω από τα 15 δολ. το crude

Πριν από την 1η Μαίου οι περικοπές παραγωγής πετρελαίου της Saudi Aramco - Κάτω από τα 15 δολ. το crude
Η Ρωσία αναμένεται να αρχίσει από τον επόμενο μήνα κινήσεις μείωσης της παραγωγής

Η Saudi Aramco άρχισε να μειώνει την παραγωγή πετρελαίου νωρίτερα πριν από την ημερομηνία έναρξης της 1ης Μαΐου για περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ +, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, η Aramco έχει αρχίσει να περιορίζει την παραγωγή από περίπου 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να επιτύχει το συμφωνημένο επίπεδο των 8,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ανέφερε η πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.
Παράλληλα, στο ίδιο μοτίβο των μειώσεων κινούνται Κουβέιτ και Αζερμπαϊτζάν.
Η Ρωσία αναμένεται να αρχίσει από τον επόμενο μήνα κινήσεις μείωσης της παραγωγής, στο πλαίσιο της συμφωνίας των χωρών ΟΠΕΚ+ για μείωση κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και Ιούνιο

Νωρίτερες περικοπές
Το Κουβέιτ δήλωσε  ότι είχε αρχίσει να μειώνει την παραγωγή πετρελαίου νωρίς καθώς «αισθάνθηκε ευθύνη να ανταποκριθεί στις συνθήκες της αγοράς».
Η Αλγερία δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι οι περιορισμοί της προσφοράς της θα ξεκινήσουν αμέσως. Εν τω μεταξύ, η Νιγηρία δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης της 1ης Μαΐου, επειδή δεν έχει πλέον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, ανέφερε η «Premium Times».
Τέλος, οι ανησυχητικές ενδείξεις υπερπροσφοράς και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της ζήτησης φουντώνουν τις ανησυχίες ότι οι μειώσεις παραγωγής που έχουν συμφωνηθεί δεν θα καταφέρουν να επαναφέρουν τις ισορροπίες στις διεθνείς αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης