Σημαντικό προβάδισμα των ΑΠΕ επί του άνθρακα το πρώτο δίμηνο του 2020 για τις ΗΠΑ

Σημαντικό προβάδισμα των ΑΠΕ επί του άνθρακα το πρώτο δίμηνο του 2020 για τις ΗΠΑ
Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το 11% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν κατά 10,6% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον άνθρακα κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020 στις ΗΠΑ σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Το τελευταίο τεύχος του "Electric Power Monthly" της ΕΙΑ, αποκαλύπτει ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια παρουσίασαν συνεχή και ισχυρή ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους, η παραγόμενη από ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά 32,0% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019 και παρείχε σχεδόν το 2,3% του συνόλου της χώρας, ενώ ο άνεμος αυξήθηκε κατά 19,8% και αντιπροσώπευε πάνω από το 8,7% της συνολικής παραγωγής.
Έτσι, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το 11% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ.
Σε συνδυασμό με  υδροηλεκτρική ενέργεια, βιομάζα και γεωθερμία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρείχαν το 20,3% της συνολικής ηλεκτρικής παραγωγής.

Ο παραγωγικός Φεβρουάριος

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο συνδυασμός όλων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρείχε το 21,4% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας για το μήνα του Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν 21,9% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον άνθρακα, η παραγωγή του οποίου ήταν 30,0% χαμηλότερη από ένα χρόνο νωρίτερα.
«Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορούσε μόνιμα να υπερβεί εκείνη του άνθρακα ή της πυρηνικής ενέργειας ή και τα δύο το 2020. Και αν όχι φέτος, σίγουρα αυτό θα συμβεί το 2021» σημείωσε ο Ken Bossong, εκτελεστικός διευθυντής της SUN DAY.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης