Χρηματιστήριο & Αγορές

Πτωτικά οι ευρωαγορές και τα futures της Wall – Ένα τρισ. για τις Πολιτείες ζητούν οι Δημοκρατικοί

Πτωτικά οι ευρωαγορές και τα futures της Wall – Ένα τρισ. για τις Πολιτείες ζητούν οι Δημοκρατικοί
Τα futures της Wall κινούνται επίσης διορθωτικά με τον S&P να καταγράφει απώλειες 2% στις 2.844 μονάδες, 100 μονάδες περίπου χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς αγορές μετά και την χθεσινή διορθωτική κίνηση της Wall η οποία ήρθε σαν απόρροια μίας διαρκούς ανοδικής τάσης που κατέγραψε τον καλύτερο μήνα για δεκαετίες.
Ο DAX κινείται με απώλειες του 2,22% στις 10.861 μονάδες και ο EuroStoxx 50 αντίστοιχα με 2,2% στις 2.920 μονάδες.
Τα futures της Wall κινούνται επίσης διορθωτικά με τον S&P να καταγράφει απώλειες 2% στις 2.844 μονάδες, 100 μονάδες περίπου χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά.
Ο VIX πάνω από 37 (+9%). Η Boeing ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ομολογιακή έκδοση 25 δις. δολαρίων και δεν θα λάβει κρατική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομολογιακή έκδοση της εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σύνθετα προβλήματα λόγω της συγκυρίας.
Στην Βρετανία ο Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει το πλάνο για να ανακάμψει η οικονομία καθώς όπως εκτίμησε ο ίδιος, η αιχμή της πανδημίας είναι πίσω.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Pelosi (Δημοκρατικοί) σαν εκπρόσωπος του Κογκρέσου, οι πολιτείες και οι τοπικές κυβερνήσεις ζητούν 1 τρις. το οποίο αναμένεται να περιέχεται στο επόμενο πακέτο βοηθείας.
Αυτό βέβαια δεν θα το αντιμετωπίσουν θετικά στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι. Το νούμερο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας αφού ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch Mackonnell άλλαξε τον τόνο σημειώνοντας ότι προβλέπει συμπληρωματική χρηματοδότηση για το επόμενο πακέτο. Αυτό θα έρθει επιπροσθέτως στα τρία περίπου τρισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης