Χρηματιστήριο & Αγορές

Kαλύτερο των προσδοκιών (35) το ISM Βιομηχανίας στις ΗΠΑ στο 41,5 τον Απρίλιο έναντι 49,1 τον Απρίλιο 2019

Kαλύτερο των προσδοκιών (35) το ISM Βιομηχανίας στις ΗΠΑ στο 41,5 τον Απρίλιο έναντι 49,1 τον Απρίλιο 2019
Η αγορά διορθώνει και γιατί ανησχυχεί για δασμούς Trump - Κudlow: Δεν έχω ακούσει τέτοιο πράγμα
Πτώση κάτω από τις 24.000 για τον DOW και στις 2860 για τον S&P (-1,7%) ενσωματώνουν διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά των 2950 καθώς και ανησχυχία για δασμούς Trump μετά την νέα του επίθεση στους Κινέζους.
Παρά ταύτα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου L.Kudlow είπε ότι δεν έχει ακούσει κάτι τέτοιο και απλά, ότι στόχος είναι η παραγωγική αλυσίδα να προσελκυσθεί στις ΗΠΑ.
Μεγάλη επιτυχία θεωρήθηκε η κάλυψη 25 δισ δολ της Boeing με ομολογιακή έκκδοση.

Ο VIX πάνω από 37 (+9%). Η Boeing ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ομολογιακή έκδοση 25 δις. δολαρίων και δεν θα λάβει κρατική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομολογιακή έκδοση της εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σύνθετα προβλήματα λόγω της συγκυρίας.
Στην Βρετανία ο Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει το πλάνο για να ανακάμψει η οικονομία καθώς όπως εκτίμησε ο ίδιος, η αιχμή της πανδημίας είναι πίσω.
Παράλληλα, όπως ανέφερε η Pelosi (Δημοκρατικοί) σαν εκπρόσωπος του Κογκρέσου, οι πολιτείες και οι τοπικές κυβερνήσεις ζητούν 1 τρις. το οποίο αναμένεται να περιέχεται στο επόμενο πακέτο βοηθείας.
Αυτό βέβαια δεν θα το αντιμετωπίσουν θετικά στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι. Το νούμερο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας αφού ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch Mckonnell άλλαξε τον τόνο σημειώνοντας ότι προβλέπει συμπληρωματική χρηματοδότηση για το επόμενο πακέτο.
Αυτό θα έρθει επιπροσθέτως στα τρία περίπου τρισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης