Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για τον κορωνοϊό - Με νέους δασμούς απειλεί ο Trump - Τι ανακάλυψαν οι Μυστικές Υπηρεσίες

Σφοδρή κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για τον κορωνοϊό - Με νέους δασμούς απειλεί ο Trump - Τι ανακάλυψαν οι Μυστικές Υπηρεσίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε την Κίνα με επιβολή νέων δασμών στο εμπόριο, προκειμένου να τιμωρήσει τη χώρα για το γεγονός ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα της νόσου
Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς οι Αμερικάνοι κατηγορούν το καθεστώς της Κίνας για συγκάλυψη και λανθασμένη διαχείριση του κορωνοϊού.
Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, κατηγόρησε την Κίνα για την εξάπλωση του COVID-19, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να θεωρηθεί υπόλογη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε τον Πεκίνο με επιβολή νέων δασμών στο εμπόριο, προκειμένου να τιμωρήσει τη χώρα για το γεγονός ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα της νόσου.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Κίνα κάλυψε το μέγεθος της πανδημίας και το επίπεδο μεταδοτικότητας της ασθένειας, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.
Η Κίνα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο ιός διέφυγε από εργαστήριο στ5ην Wuhan.
Η προσοχή έχει επικεντρωθεί στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, ένα ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού, αν και οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ο ιός να δημιουργηθεί σε εργαστήριο.
Ο Michael Morell, πρώην διευθύνων σύμβουλος της CIA, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν την έρευνα του κέντρου, ανέφερε το Associated Press.
"Έτσι, αν δραπέτευε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, διεξάγουν πόλεμο προπαγάνδας εν μέσω της κρίσης της δημόσιας υγείας, με τους ηγέτες σε κάθε χώρα να επιδιώκουν να κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον και να διεκδικήσουν τον μανδύα της παγκόσμιας ηγεσίας, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNBC.
Ο Trump έχει μια περίπλοκη σχέση με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping, τον οποίο εδώ και καιρό αναφέρεται ως φίλο, ακόμη και όταν οι εμπορικές εντάσεις βρίσκονται στο ζενίθ.
Η διαμάχη HΠΑ-Κίνας έχει περιπλέξει τις προσπάθειες για μία παγκόσμια κοινή στρατηγική απέναντι στον κορωνοϊό.
Την ίδια ώρα, η κόντρα αναζωπύρωσε την ανησυχία ότι η "πρώτη φάση" της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε και από τις δύο πλευρές τον Ιανουάριο, δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει μία νέα ρήξη.

Pompeo: Πολλά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός ξεκίνησε από κινεζικό εργαστήριο

Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε την Κυριακή (3/5/2020) ότι διαθέτει «μεγάλο αριθμό στοιχείων» που καταδεικνύουν ότι, η πανδημία κορωνοϊού ξεκίνησε σε εργαστήριο στη Wuhan της Κίνας.
Σημείωσε μάλιστα πως το Πεκίνο αρνήθηκε να επιτρέψει την πρόσβαση σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να διαπιστώσουν τι συνέβη. 
«Μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία πως ο ιός προήλθε από αυτό το εργαστήριο στη Wuhan», δήλωσε ο Pompeo στο ABC.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε έναν κόσμο εκτεθειμένο σε ιούς ως αποτέλεσμα αποτυχίας σε ένα κινεζικό εργαστήριο», συνέχισε σε καυστικό ύφος.
Ο Pompeo επικαλείται μάλιστα σχετική έκθεση για να τονίσει, πως ο ιός είναι ανθρωπογενής ή έχει υποστεί μετάλλαξη.
Η προέλευση του  ιού έχει εντείνει τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump κατηγορεί ανοιχτά το Πεκίνο για τη διασπορά του ιού.
Έχω όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μου που το επιβεβαιώνουν, είπε ο Pompeo, που απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, εάν η κινεζική ηγεσία σκόπιμα διέσπειρε τον ιό. 
«Η Κίνα συμπεριφέρθηκε όπως τα αυταρχικά καθεστώτα, προσπάθησε να συγκαλύψει, να κρύψει και να προκαλέσει σύγχυση», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
«Χρησιμοποίησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως εργαλείο για να κάνει το ίδιο», υπογράμμισε.
Ο Pompeo σημείωσε ότι η Κίνα συνέχισε να εμποδίζει την πρόσβαση εμπειρογνωμόνων υγείας από τον ΠΟΥ, καθώς και των Αμερικανών επιστημόνων, από το να έχουν πρόσβαση σε δείγματα του ιού που απαιτούνται για μελέτη.
«Αυτή είναι μια συνεχής απειλή, μια συνεχιζόμενη πανδημία», δήλωσε ο Pompeo.
«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει να εμποδίζει την πρόσβαση στον Δυτικό κόσμο, τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, για να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν στοχοποιήσει το εργαστήριο P4 στο Ινστιτούτο ιολογίας στη Wuhan, που φαίνεται στην κάτωθι αεροφωτογραφία.
 
An aerial view shows the P4 laboratory at the Wuhan Institute of Virology in Wuhan.

Η απάντηση της Κίνας στον Pompeo

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση της κινεζικής πλευράς στους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo περί «πλήθους αποδεικτικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι, η Covid -19 ξεκίνησε από εργαστήριο στην πόλη Wuhan.
Ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού  Κόμματος Κίνας και αρχισυντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, Hu Xijin, απαντώντας στον Pompeo τον κάλεσε να παρουσιάσει τα στοιχεία αυτά.
Με το να ζητεί η αμερικανική κυβέρνηση  να διερευνήσει το εργαστήριο στη Wuhan προσπαθεί να δημιουργεί συνεχείς εντάσεις προκειμένου να ξεγελάσει τον αμερικανικό λαό, δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος με τα ευρήματα Μυστικών Υπηρεσιών για τις ευθύνες των κινέζων στην δημιουργία και διασπορά του κορωνοιού

Με βάση πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Κίνα είπε πολλά ψέματα και σκόπιμα κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει στοιχεία ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τις πρώτες κρίσιμες ημέρες της επιδημίας COVID-19.
Με βάση του αμερικανούς οι Κινέζοι ερευνητές έχουν πειραματιστεί - και δημιουργήσει – θανατηφόρους ιούς και κορωνοιούς.
Σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που επίσης συμπεριφέρεται δουλικά στην Κίνα και οι ΗΠΑ απέσυραν την χρηματοδότηση τους, που δηλώνει ότι ο κορωνοιός είναι… φυσικός… τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν το ακριβώς αντίθετο ότι δημιουργήθηκε τεχνικά σε εργαστήριο.
Τα βασικά ευρήματα από την έκθεση 15 σελίδων που συνέταξαν οι δυτικές κυβερνήσεις γνωστές ως «Five Eyes» μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ σύμφωνα με το Daily Telegraph της Αυστραλίας περιλαμβάνουν τα εξής.....

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος

Ένα βασικό θέμα του φακέλου είναι ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία για την αμέλεια και τα ψέματα της Κίνας τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον «κίνδυνο άλλων χωρών», καθώς το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας σίγησε και εν συνεχεία εξαφάνισε γιατρούς που μίλησαν.
Γιατροί που μίλησαν γενναία για τον νέο κορωνοιό συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.
Τα Κινέζικα-κρατικά μέσα ενημέρωσης ενημέρωναν τον κόσμο και η Αστυνομία του Wuhan επέβαλλε σε «όλους τους πολίτες να μην κατασκευάζουν φήμες, να μην διαδίδουν φήμες, να μην πιστεύουν φήμες».
Ένα tweet από τους Global Times στις 2 Ιανουαρίου αναφέρει:
«Η αστυνομία στο Wuhan της Κεντρικής Κίνας συνέλαβε 8 άτομα που διέδιδαν φήμες σχετικά με μια λοίμωξη μη αναγνωρίσιμης πνευμονίας.
Προηγούμενες διαδικτυακές δημοσιεύσεις ανέφεραν ότι ήταν SARS.
Το αστυνομικό κράτος της Κίνας και η πίεση που άσκησαν στον λαό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να σωπάσουν και πολλοί γιατροί να εξαφανιστούν.
Επιπλέον, τα στοιχεία καταστράφηκαν και η Κίνα αρνήθηκε να παράσχει ζωντανά δείγματα σε διεθνείς επιστήμονες που εργάζονταν για την ανεύρεση εμβολίου.
Το έγγραφο που δημοσιεύει η Saturday Telegraph μιλά για «την καταστολή και την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων» και επισημαίνει ότι «δείγματα ιών που παραγγέλθηκαν καταστράφηκαν σε εργαστήρια.
Επίσης ακαδημαϊκά άρθρα που υπόκεινται σε προηγούμενη ανασκόπηση από το Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας και δεδομένα για ασυμπτωματικούς «σιωπηλούς φορείς» κρατούνται μυστικά»

Οι θανατηφόρες αρνήσεις της Κίνας

Ο φάκελος επικρίνει τα συνεχή ψέματα της Κίνας σχετικά με τον ιό, σημειώνοντας ότι «παρά τις ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο από τις αρχές Δεκεμβρίου, οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το διέψευδαν κατηγορηματικά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020», προσθέτοντας ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει το ίδιο.
Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Ταϊβάν εξέφρασαν ανησυχίες ως στις 31 Δεκεμβρίου, όπως και οι ειδικοί στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Ιανουαρίου»
Η Κίνα επέβαλε επίσης εσωτερικές απαγορεύσεις στα ταξίδια, χωρίς όμως να απαγορεύσει τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Εκατομμύρια άνθρωποι φεύγουν από τη Wuhan μετά το ξέσπασμα του κορωνοιού και πριν το Πεκίνο κλείσει την πόλη στις 23 Ιανουαρίου, αναφέρει ο φάκελος.
Χιλιάδες ταξίδεψαν στο εξωτερικό.
Καθ 'όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, η Κίνα πιέζει τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ινδία, την Αυστραλία, τους γείτονες της Νοτιοανατολικής Ασίας και άλλους να μην απαγορεύσουν τις διεθνείς πτήσεις ακόμη και όταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επέβαλλε αυστηρούς περιορισμούς στο εσωτερικό της Κίνας.
Ο φάκελος σημειώνει επίσης ότι η Κίνα πίεσε με επιτυχία την ΕΕ να μην χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για την παραπληροφόρηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επίσης η Κίνα απείλησε την Αυστραλία εάν συνεχίσει την έρευνα της.
Καθώς η Αυστραλία ζητά μια ανεξάρτητη έρευνα για την πανδημία, η Κίνα απειλεί να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με την Αυστραλία.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αντέδρασε πολύ αρνητικά στις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διαφάνεια

Εργαστηριακός ιός ή φυσικός ιός ο κορωνοιός;

Αν και ο φάκελος δεν καταλήγει στο συμπέρασμα εάν ο COVID-19 είναι φυσικής προέλευσης ή έχει κατασκευαστεί, περιλαμβάνει μια μελέτη από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας στις 6 Φεβρουαρίου 2020, η οποία πρότεινε ότι «ο θανατηφόρος κορωνοιός προέρχεται πιθανώς από το εργαστήριο ιολογίας στο Wuhan.
Η Telegraph σημειώνει ότι η επίσημη θέση των ΗΠΑ είναι ότι ο ιός δεν είχε κατασκευαστεί, αλλά διέφυγε είτε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan είτε από το κινεζικό CDC, το οποίο βρίσκεται περίπου 900 πόδια από την αγορά θαλασσινών στο Wuhan η πόλη μηδέν που ξέσπασε ο κορωνοιός.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι ο ιός COVID-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Νοημοσύνης, Richard Grenell, προσθέτοντας ότι το IC θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις πληροφορίες για να προσδιοριστεί αν η εστία ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή αν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στο Wuhan.

Η «επικίνδυνη έρευνα νυχτερίδων» στην Κίνας και η δημιουργία θανατηφόρων ιών

Ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι ο COVID-19 δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ωστόσο πολλοί συγκλίνουν στην άποψη ότι προήλθε από τον κορωνοιό νυχτερίδας και οι ιολόγοι του Wuhan τροποποίησαν τον κορωνοιό για να δοκιμάσουν η μεταδοτικότητά του σε άλλα είδη.
Το Ινστιτούτο ιολογίας στο Wuhan είναι στο επίκεντρο καθώς συγκέντρωναν και δημιουργούσαν ιούς.
Ένας από αυτούς αποκαλύφθηκε ότι κατά 96,2% είχε όμοια χαρακτηριστικά με τον SARS-CoV- 2, ο ιός που προκάλεσε το COVID-19 ή κορωνοιό.
Ο ερευνητικός φάκελος αναφέρεται επίσης σε εργασία της ομάδας επιστημών στο Wuhan για τη δημιουργία κορωνοιών τύπου SARS, για να αναλύσουν εάν θα μπορούσαν να μεταδοθεί ο κορωνοιός από νυχτερίδες σε θηλαστικά.
Αυτό αποδεικνύει ότι διεξάγονταν πειράματα πάνω στους κορωνοιούς.

Τα φάρμακα αποτυγχάνουν

Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2015 από κινέζους επιστήμονες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός που μοιάζει με SARS θα μπορούσε να μεταφερθεί απευθείας από νυχτερίδες στον άνθρωπο και προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία.
Ο φάκελος σημειώνει για να εξετάσουμε την δυναμική του κορωνοιού (δηλαδή τη δυνατότητα μόλυνσης των ανθρώπων) των κυκλοφορούντων κορωνοιών από νυχτερίδες, δημιουργήσαμε έναν νέο ιό που στηρίζεται σε μια πρωτεΐνη από την ακολουθία RsSHCO14-CoV που απομονώθηκε από νυχτερίδες που βρέθηκαν σε σπηλιές στην Κίνα.
Αυτός ο ιός είναι εξαιρετικά παθογόνος και οι θεραπείες αναπτύχθηκαν ενάντια στον αρχικό ιό SARS το 2002 με τα φάρμακα ZMapp που χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του Ebola αποτυγχάνουν να εξουδετερώσουν και να ελέγξουν αυτόν τον συγκεκριμένο ιό", δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Ralph Baric, το 2015 .
Λίγα χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, η Δρ Shi και η ομάδα της, συμπεριλαμβανομένης της Peng Zhou, που εργάστηκε στην Αυστραλία για πέντε χρόνια, δημοσίευσαν μια έρευνα με τίτλο Bat Coronaviruses in China στο ιατρικό περιοδικό Viruses, όπου έγραψαν ότι «πολλοί ιοί είναι άκρως μεταδοτικοί », περιγράφοντάς το ως θέμα κατεπείγουσας σημασίας να μελετηθεί ο κορωνοιός της  νυχτερίδας στην Κίνα ώστε να εξακριβωθεί σε ποιο βαθμό μεταδίδεται επιθετικά στον άνθρωπο.
«Είναι πολύ πιθανό ότι τα μελλοντικά κρούσματα SARS ή MERS όπως ο κορωνοιός θα προέρχονται από νυχτερίδες και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συμβεί αυτό στην Κίνα» είχαν αναφέρει τον Μάρτιο του 2019.
Η έκθεση σημειώνει ότι η έρευνα της Δρ Shi συνεχίζεται μέχρι σήμερα, λέγοντας στο Scientific American ότι οι κορωνοιοί που φέρουν νυχτερίδες θα προκαλέσουν περισσότερα κρούσματα ... Πρέπει να βρούμε την θεραπεία πριν μας βρει ο κορωνοιός.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έκτοτε έκοψαν όλη τη χρηματοδότηση στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan, το CSIRO αρνήθηκε να αναγνωρίσει ερωτήσεις σχετικά με το εάν εξακολουθούσε να συνεργάζεται με εργαστήριο.

Επιστήμονας στο εργαστήριο Wuhan που εξαφανίστηκε ...

Η Telegraph σημειώνει την περίπτωση του Huang Yan Ling (Χουάνγκ Γιαν Λινγκ), ερευνητή στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, ο οποίος φημολογείται ότι είναι ο "ασθενής μηδέν" αφού ήταν ο πρώτος που διαγνώστηκε με την ασθένεια.
Στη συνέχεια εξαφανίστηκε με τη βιογραφία και την φωτογραφία του να διαγράφεται από τον ιστότοπο του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan.

Βασικές ημερομηνίες:

9 Νοεμβρίου 2015: Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δημοσιεύει μια μελέτη που αποκαλύπτει ότι δημιούργησε έναν νέο ιό στο εργαστήριο από το SARS-CoV.
6 Δεκεμβρίου 2019: Πέντε ημέρες αφότου ένας άντρας που ήταν συνδεδεμένος με την αγορά θαλασσινών του Wuhan παρουσίασε συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία, η σύζυγός του επίσης νόσησε οπότε έχουμε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
27 Δεκεμβρίου 2019: Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας αναφέρθηκαν σε μια νέα ασθένεια, η οποία έπληξε περίπου 180 ασθενείς, προκλήθηκε από ένα νέο κορωνοϊό.
26-30 Δεκεμβρίου 2019: Στοιχεία ασθενών του Wuhan δείχνουν ότι πρόκειται για νέο ιό.
31 Δεκεμβρίου 2019: Οι κινεζικές αρχές Διαδικτύου αρχίζουν να λογοκρίνουν όρους από κοινωνικά μέσα όπως το Wuhan Unknown Pneumonia.
1 Ιανουαρίου 2020: Οκτώ γιατροί του Wuhan που προειδοποίησαν για νέο ιό κρατούνται και καταδικάζονται.
3 Ιανουαρίου 2020: Η κορυφαία υγειονομική αρχή της Κίνας είναι γεγονός
5 Ιανουαρίου 2020: Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Wuhan  σταματά να δημοσιεύει καθημερινές ενημερώσεις για νέα κρούσματα.
Αυτό συνεχίζεται έως τις 18 Ιανουαρίου.
10 Ιανουαρίου: Ο αξιωματούχος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Guangfa (Γουάνγκ Γκουάνγκπα )αναφέρει ότι το ξέσπασμα της νέας ασθένειας έιναι «υπό έλεγχο» και ως επί το πλείστον είναι «ήπιας μορφής».
12 Ιανουαρίου: Το εργαστήριο του καθηγητή Zhang Yongzhen στη Σαγκάη έκλεισε από τις αρχές.
14 Ιανουαρίου 2020: Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Ma Xiaowei προειδοποιεί ιδιωτικά τους συναδέλφους ότι ο ιός είναι πιθανό να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό γεγονός δημόσιας υγείας.
24 Ιανουαρίου 2020: Αξιωματούχοι στην Κίνα εμποδίζουν το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan να μοιράζεται δείγματα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
6 Φεβρουαρίου 2020: Ο επιτηρητής διαδικτύου της Κίνας εντείνει τους ελέγχους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
9 Φεβρουαρίου 2020: Ο πολίτης-δημοσιογράφος και ο τοπικός επιχειρηματίας Fang Bin εξαφανίζεται.
17 Απριλίου 2020: Η πόλη Wuhan καθυστερεί να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των επίσημων νεκρών και με καθυστέρηση αναφέρει συνολικά 1290….

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης