Πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου - Στο +5,14% στα 24,76 δολ/βαρέλι το crude - «Ανάσα» η άρση των lockdown

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου - Στο +5,14% στα 24,76 δολ/βαρέλι το crude - «Ανάσα» η άρση των lockdown
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι αναφορικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περοριστικών μέτρων και σε σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές πετρελαίου, συνεχίζοντας στον μοτίβο των περασμένων ημερών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,26% στα 30,42 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +5,14% στα 24,76 δολ. ανά βαρέλι.
Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι αναφορικά με την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περοριστικών μέτρων και σε σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομιών τους.
Από την πλευρά της προσφοράς, οι εταιρείες πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής μειώνουν την παραγωγή ταχύτερα από ό, τι ανέμεναν αξιωματούχοι του OPEC και αναλυτές της βιομηχανίας καθώς βρίσκονται σε καλό δρόμο να αποσύρουν περίπου 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως παραγωγής μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
«Οι περικοπές εφοδιασμού που είδαμε να ανακοινώνονται, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, δίνουν επίσης εμπιστοσύνη στην αγορά Ωστόσο, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ στο κέντρο αποθήκευσης Cushing στην Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά περίπου 407.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Μαΐου, ανέφεραν οι επενδυτές την Πέμπτη, επικαλούμενοι τα δεδομένα της Genscape.
Παράλληλα, στις ΗΠΑ, η αυτοκινητοβιομηχανία που θεωρείται ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου, αρχίζει και αίρει τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, η βενζίνη που παρέχεται στην αμερικανική αγορά αυξήθηκε σε περίπου 6,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης