Αναλύσεις

Αυξημένη τιμή-στόχος για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από Axia Ventures και Eurobank Equities

Αυξημένη τιμή-στόχος για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από Axia Ventures και Eurobank Equities
Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις Top Επιλογές της Eurobank Equities

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δίνουν η Axia Ventures και η Eurobank Equities, με τιμές-στόχους για τη μετοχή της εταιρείας στα 12,10 και 10,50 ευρώ αντίστοιχα.

Η τιμή-στόχος της Axia Ventures ισοδυναμεί με 45% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 8,70 ευρώ. Στο report, τονίζεται ότι το επενδυτικό πλάνο των 800 εκατ. ευρώ είναι χρηματοδοτικά πλήρως εξασφαλισμένο, ενώ η εταιρεία διαθέτει 550 MW σε κατασκευή που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ σε 1,9GW στο τέλος του 2021. Παράλληλα, προσεγγίζεται πολύ ταχύτερα από το 2025 ο στόχος των 2GW, τη στιγμή που η εταιρεία προωθεί την κατασκευή δύο μεγάλων έργων αποθήκευσης ενέργειας, στο Αμάρι και την Αμφιλοχία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος λόγω του COVID-19, χαρακτηρίζονται «ασήμαντες» με την ανάπτυξη και την διατήρηση της ηγετικής θέσης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον κλάδο, να παραμένει η βασική της στρατηγική.

Από την πλευρά της, η Eurobank θέτει τιμή στόχο τα 10,50 ευρώ (25% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή 8,40€) και συγκαταλέγει την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στις Top Επιλογές της.
Σημειώνει σχετικά ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας θα ξεπερνά τα 1,9 GW στο τέλος του 2021, η εταιρεία έχει 550MW υπό κατασκευή και κατέχει άδειες παραγωγής για άλλα 2,4 GW, ενώ οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της (2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία) θα καλυφθούν γρηγορότερα σε σχέση με το Business Plan (2021 σε σχέση με το 2025). 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης