EUNICE TRADING: Ενεργοποιεί άδεια ΦοΣΕ ΑΠΕ - Από τις πρώτες στην Ελλάδα

EUNICE TRADING: Ενεργοποιεί άδεια ΦοΣΕ ΑΠΕ - Από τις πρώτες στην Ελλάδα
Ο Όμιλος “ΕUNICE ENERGY GROUP” (EEG), είναι ο πρώτος και μοναδικός Ελληνικός Όμιλος, που παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές

Ανακοινώνεται ότι η ”EUNICE TRADING AE”, μέλος του Ομίλου ΕUNICE ENERGY GROUP (EEG) ενεργοποιεί σε κανονική λειτουργία μια από τις πρώτες στην Ελλάδα άδεια Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ, την οποία έλαβε ως “EUNICE TRADING ΦοΣΕ” από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), κατόπιν τεχνικής και οικονομικής επάρκειας.

Ο Όμιλος “ΕUNICE ENERGY GROUP” (EEG), στον οποίο ανήκει η “EUNICE TRADING AE”, είναι ο πρώτος και μοναδικός Ελληνικός Όμιλος, που παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. Είναι ο μοναδικός πάροχος 100% πράσινης ενέργειας από τα ιδιόκτητα αιολικά και ηλιακά πάρκα και υβριδικά έργα, που έχει δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας εικοσαετή επιτυχημένη επενδυτική πορεία, με ίδια κεφάλαια, στην ανάπτυξη υποδομών και καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, παραγωγής, αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ, επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις διεθνούς αναγνώρισης.

Η “EUNICE TRADING AE” εκπροσωπεί ήδη με επιτυχία σημαντικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων έργων άνω των 20MW στην χονδρεμπορική αγορά, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με αξιόλογες εταιρείες του εσωτερικού και εξωτερικού, με εξαιρετική εμπειρία στα προβλεπτικά μοντέλα παραγωγής μονάδων ΑΠΕ. Παράλληλα διαθέτοντας υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό έχει αναπτύξει τα κατάλληλα καινοτόμα προγράμματα διαχείρισης ενέργειας για την υλοποίηση και εκκαθάριση των συναλλαγών των συνεργαζόμενων μονάδων παραγωγής.  

Μετά την αδειοδότηση της “EUNICE TRADING ΦοΣΕ” και την άμεση ενεργοποίηση της στην χονδρεμπορική αγορά η «EUNICE TRADING AE»:

  • Συμμετέχει στη λειτουργία του νεοσύστατου Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας ΑΕ (ΕΧΕ ΑΕ) και στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 
  • Αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με ανταγωνιστικούς όρους, ενόψει της πλήρους λειτουργίας του Target Model, (μοντέλο στόχος για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας), το οποίο σύμφωνα με τη νομοθεσία μεταφέρει την ευθύνη της εξισορρόπησης της αγοράς στους παραγωγούς ΑΠΕ, ενώ η εμπορική διαχείριση των μονάδων ΑΠΕ ανατίθεται στους ΦοΣΕ.
  • Διασφαλίζει προστασία από τη μεταβλητότητα της παραγωγής των ΑΠΕ και μεγαλύτερα έσοδα στους παραγωγούς ΑΠΕ. 
  • Συμβάλλει ώστε να προκύπτουν οφέλη στους καταναλωτές πράσινης ενέργειας, με ευνοϊκότερες χρεώσεις, που θα προκύψουν από τη ρυθμισμένη αγορά και τις αποδόσεις της. 
  • Ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση νέων έργων ΑΠΕ, στην κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης, προς όφελος της οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
  • Ακολουθεί το σταθερό όραμα του Ομίλου “ΕUNICE ENERGY GROUP” (EEG),  για αειφόρο ανάπτυξη με 100% καθαρή ενέργεια, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, προς μια Δημοκρατία της Ενέργειας.
  • Ενθαρρύνει τη Συμμαχία, τη Συμμετοχή, και τη Συνέργεια, μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών της Αγοράς και της Κοινωνίας και του Ομίλου “ΕUNICE ENERGY GROUP” (EEG), ώστε όλοι μαζί να κερδίζουν.
  • Προωθεί τη μετάβαση από τον consumer, δηλαδή τον απλό καταναλωτή ενέργειας, και τον prosumer, δηλαδή τον καταναλωτή που παράγει ενέργεια π.χ. βάζοντας φωτοβολταϊκά στη στέγη, στον NetProsumer,  ο οποίος παράγει, καταναλώνει, αποθηκεύει, γίνεται μέρος του δικτύου και εμπορεύεται μόνος του την περίσσεια της ενέργειάς του, ώστε από την ενέργεια που παράγεται από τους φυσικούς πόρους, τον άπλετο ελληνικό αέρα και ήλιο, όλοι να κερδίζουν και να είναι προσιτή και διαθέσιμη σε όλους.

Συμμετέχοντας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, η “EUNICE TRADING ΦοΣΕ”, με την πλήρη λειτουργία του Target Model θα είναι σε θέση να προσφέρει και άλλα προϊόντα διασφάλισης των ταμειακών ροών των έργων παραγωγών ΑΠΕ, (με τη σύναψη διμερών συμβολαίων, μεταξύ παραγωγών ΑΠΕ, προμηθευτών και ΦοΣΕ), απαραίτητα για τον περιορισμό της μεταβλητότητας των μελλοντικών ταμειακών ροών, αναγκαία συνθήκη για τη χρηματοδότηση της κατασκευής έργων ΑΠΕ.

Σύμφωνα με το Νόμο 4014/2016 οι κάτοχοι σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α., οι οποίοι συνάπτουν Συμβάσεις Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης Σ.Ε.Δ.Π. έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Σύστημα Συναλλαγών Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού και στο Σύστημα Συναλλαγών Διαχειριστή Συστήματος μέσω Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦοΣΕ) με τους οποίους συνάπτουν Σύμβαση Εκπροσώπησης και τους οποίους δηλώνουν στο Λειτουργό της Αγοράς και στο Διαχειριστή του Συστήματος μέσω Δήλωσης Εκπροσώπησης.

Κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και άλλοι παραγωγοί ενέργειας από ΑΠΕ έχουν την δυνατότητα ή την υποχρέωση της συμμετοχής είτε απευθείας, είτε μέσω Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης πχ. μικρά φωτοβολταϊκά έργα άνω των 400kW που συνδέθηκαν στο δίκτυο μετά τον Ιούλιο του 2019.

Με την αποδοχή της Δήλωσης Εκπροσώπησης, μεταβιβάζονται στους ΦοΣΕ τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των κατόχων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α., σχετικά με τη Συμμετοχή, την Εκκαθάριση, την Τιμολόγηση και το Διακανονισμό των Συναλλαγών τους, τα οποία καθορίζονται στον Κώδικα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος, καθώς και στους οικείους Κώδικες και Εγχειρίδια που τίθενται σε εφαρμογή με τη λειτουργία του υποδείγματος-στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Έναντι συγκεκριμένης αμοιβής μεταφέρεται στον ΦοΣΕ το κόστος και ο κίνδυνος αποκλίσεων και εξισορρόπησης τόσο κατά το μεταβατικό όσο και στο κανονικό στάδιο της λειτουργίας του TargetModel.

O παραγωγός με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεται του ρίσκου της πρόβλεψης παραγωγής και των σημαντικών ποινών που επιβάλλονται και μπορεί να προγραμματίσει με ασφάλεια τις μελλοντικές του ταμειακές ροές.

Η “EUNICE TRADING AE”: δραστηριοποιείται με την καθιερωμένη εμπορική ονομασία “WE ENERGY”, που είναι η πρώτη επιλογή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που επιθυμούν να καταναλώνουν καθαρή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Φορτίζει με καθαρή ενέργεια το εγχώριο και πανευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτροκίνησης της κοινοπραξίας “Blink Charging Europe”, στο πλαίσιο της συνεργασίας  της “WE ENERGY”,  εταιρίας παραγωγής ενέργειας του ελληνικού ενεργειακού Ομίλου “ΕUNICE ENERGY GROUP (EEG)” και της κορυφαίας εταιρίας των ΗΠΑ “Blink Charging Co” στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και  υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης. Είναι η εταιρία που ανέδειξε ο ΔΑΠΕΕΠ πρωταθλητή πάροχο καθαρής ενέργειας το 2018, συνεχίζοντας για το 2019 την αντίστοιχη επίδοση της, στο απόλυτο ποσοστό του 100% συμμετοχής καθαρής ενέργειας στο ενεργειακό της μίγμα, μακράν υψηλότερη από κάθε άλλο προμηθευτή στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης