Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ανακοινώνεται σήμερα 20/5 το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό - Σε 3 άξονες η στρατηγική

Ανακοινώνεται σήμερα 20/5 το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό - Σε 3 άξονες η στρατηγική
Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον τουρισμό
Τα φώτα της επικαιρότητας στρέφονται σήμερα στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και ρυθμίσεις για την στήριξη της εργασίας και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση από τα χείλη του πρωθυπουργού, του σχεδίου της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.
Ένα σχέδιο το οποίο εν συνεχεία θα εξειδικευτεί από τους αρμόδιους υπουργούς, δηλαδή, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και βεβαίως τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός θα κινούνται σε τρεις άξονες.
Συγκεκριμένα, θα αφορούν στη μείωση φορολογίας ως κίνητρο για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας, στη στήριξη της εργασίας σε όσες επιχειρήσεις θα έχουν υποχρεωτικά μειωμένο τζίρο γιατί δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν στο 100% και βεβαίως για την ενίσχυση της ρευστότητας ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν στα πόδια τους οι επιχειρήσεις και να μην έχουμε λουκέτα και, κατά συνέπεια, απολύσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει βεβαίως ότι για φέτος στόχος είναι να περισωθεί ό,τι μπορεί περισσότερο για να μειώσουμε την ύφεση και του χρόνου η χώρα να προχωρήσει σε μεγάλη ανάκαμψη.
Προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή τη στήριξη του τουρισμού που αποτελεί και το επόμενο μεγάλο στοίχημα αλλά είναι και η προσδοκία της κυβέρνησης να τα πάει εξίσου καλά όσο τα πήγε με την υγειονομική κρίση, ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με ηγέτες της περιοχής μας.
Στη Σύνοδο Κορυφής της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, οι τέσσερις ηγέτες αντάλλαξαν εμπειρίες από την διαχείριση της πανδημίας και συζήτησαν την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση, βέβαια, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δόθηκε στον τομέα του τουρισμού καθώς ειδικά η χώρα μας έχει μεγάλες προσδοκίες από τη Βαλκανική.
Εδώ και χρόνια, ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας στηρίζεται από τους Βαλκάνιους γείτονές, ωστόσο υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις μετακινήσεις καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών, έρχονται οδικώς και κατά συνέπεια, οι περιορισμοί που μπορεί να υπάρχουν δεν επιτρέπουν τα ταξίδια ενώ η αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων και τα πρωτόκολλα δεν θα ορθώνονται ως εμπόδια στη ροή τους προς τη χώρα μας. Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός, επισήμανε ότι η Ελλάδα περιμένει και φέτος τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης