Πετρέλαιο

EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Άνοδος 3% για το αργό

EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ - Άνοδος 3% για το αργό
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου σε 526,5 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την υπερπροσφορά με πετρέλαιο, αν και τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τα ποσοστά επεξεργασίας, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ την Τετάρτη 20/5/2020.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί το 2020 καθώς η κατανάλωση πετρελαίου περιορίσθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τις κινήσεις των πολιτών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου σε 526,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, ανέφερε η ΕΙΑ, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από το αναμενόμενο.

«Η αγορά έχει ανεβεί αρκετά έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά βλέπω ότι τα προϊόντα αναπτύσσονται σε αυτήν την έκθεση που μπορούν να αφαιρέσουν λίγο από την ανοδική κατεύθυνση», δήλωσε ο Gene McGillian, διευθυντής έρευνας αγοράς στο Tradition Energy.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σημειώθηκε πτώση στην κατανάλωση βενζίνης και ντίζελ. Ο ευρύτερος μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων δείχνει ότι η κατανάλωση βενζίνης είναι 29% χαμηλότερη από την προηγούμενη χρονιά, ενώ η χρήση αποσταγμάτων είναι 14%.

«Παρόλο που ο μικτός αριθμός ήταν σίγουρα υποστηρικτικός και υποδηλώνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά, υπάρχει λίγη απογοήτευση με τη ζήτηση βενζίνης», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής του Price Futures Group.

Περί τις 20:09 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής πετρελαίου σημείωναν άνοδο 3,22% στα 33,02 $ το βαρέλι ενώ το Brent κέρδισε 2,25% στα 35,43 $ το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 5,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης