Τελευταία Νέα

Χορήγηση άδειας ΦΟΣΕ στην NC ENERGY

Χορήγηση άδειας ΦΟΣΕ στην NC ENERGY

Η άδεια έχει 20ετή διάρκεια

Την χορήγηση άδειας φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) παραγωγών ΑΠΕ στην εταιρεία  NC ENERGY, αποφάσισε η ΡΑΕ.

Η διάρκεια της εν λόγω άδειας ορίστηκε στα 20 χρόνια και αφορά συνολική ισχύ 250 MW.

 Όπως είναι γνωστό, η αναγκαιότητα των ΦΟΣΕ προκύπτει από το γεγονός ότι οι νέες μονάδες ΑΠΕ είναι υπεύθυνες για την εξισορρόπηση της αβέβαιης και μεταβλητής παραγωγής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παραγωγοί ΑΠΕ μπορούν να συνάπτουν σύμβαση με έναν Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ (ΦΟΣΕ ΑΠΕ), δηλαδή μία εταιρία η οποία αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της αγοράς και της εξισορρόπησης.

Οι παραγωγοί ανανεώσιμης ενέργειας, που συχνά αφορούν μικρές εκμεταλλεύσεις, ιδιαίτερα στα φωτοβολταϊκά, για να διαθέσουν το προϊόν τους θα χρειάζονται πλέον πολύπλοκους υπολογισμούς, όπως την πρόβλεψη παραγωγής σε πραγματικούς χρόνους, τη διαχείριση της εξισορρόπησης και πιο μακροπρόθεσμα τη διαχείριση των κινδύνων που απορρέουν από τη συμφόρηση ενεργειακών ζωνών και της μείωσης ή αποκοπής φορτίου.


Οι ΦΟΣΕ διαθέτουν την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική διαχείριση όλων αυτών των παραμέτρων, ενώ με τη λειτουργία του target model μπορούν να συνδράμουν και στη σύναψη διμερών συμβολαίων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης