Ενέργεια

Σε μείωση δαπανών κατά 30% θα προχωρήσει η Qatar Petroleum φέτος

Σε μείωση δαπανών κατά 30% θα προχωρήσει η Qatar Petroleum φέτος
Η QP σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή LNG σε περίπου 110 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2024
Η Qatar Petroleum θα μειώσει τις δαπάνες της κατά περίπου 30% φέτος ενόψει της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου λόγω της επιδημίας του κορvναϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/5/2020 ο Διευθύνων Σύμβουλός της εταιρείας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Κατάρ, ο Saad al-Kaabi δήλωσε ωστόσο ότι τα σχέδια για την απότομη επέκταση της ικανότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου της Qatar Petroleum μέχρι τα μέσα της δεκαετίας παραμένουν σε καλό δρόμο.

«Περνάμε αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού ... Τον Ιούνιο θα είμαστε κάπου στο 30% της μείωσης των δαπανών, του κεφαλαίου και του opex», δήλωσε ο Kaabi.

Οι κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου του κόσμου μείωσαν απότομα τις δαπάνες μετά από μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση της κατανάλωσης πετρελαίου που προκλήθηκε από ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να περιορίσουν την επιδημία κοραναϊού.

Ο Kaabi δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει στα επίπεδα πριν από την κρίση μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, προσθέτοντας ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υποστεί πιέσεις λόγω της συνεχούς ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Qatar Petroleum, ή η QP, ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG στον κόσμο, ωστόσο, δεν θα μειώσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου λόγω της ασθενέστερης ζήτησης, πρόσθεσε.

Η QP θέλει να αυξήσει την παραγωγή LNG σε περίπου 110 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2024 από τα σημερινά 77 mtpa στην πρώτη φάση της επέκτασής της.

Αυτά τα σχέδια παραμένουν σε εξέλιξη, δήλωσε ο Kaabi, παρά την καθυστέρηση της ανάθεσης εμπορικών προσφορών για το έργο επέκτασης τον Απρίλιο που μετατέθηκε για το τέλος του έτους.
Μόλις γίνει γνωστό το κεφαλαιουχικό κόστος του έργου τους προσεχείς μήνες, αναμένεται πολλές μεγάλες διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil, Chevron και ConocoPhillips να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης