Ενέργεια

Τους Ρίκαρντ Σκούφια και Αριστοφάνη Στεφάτο προτείνει ο Κ. Χατζηδάκης για την ηγεσία της νέας ΕΔΕΥ

Τους Ρίκαρντ Σκούφια και Αριστοφάνη Στεφάτο προτείνει ο Κ. Χατζηδάκης για την ηγεσία της νέας ΕΔΕΥ
Οι προτάσεις μας για τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΕΥ σηματοδοτούν την νέα σελίδα της εταιρείας, σημείωσε ο υπουργός

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας προτείνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων (ΕΔΕΥ), τον κ. Ρίκαρντ Σκούφια και τον κ. Αριστοφάνη Στεφάτο αντίστοιχα.

Ο Ελληνο-σουηδός κ. Ρίκαρντ Σκούφιας έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου, έχοντας περάσει από διάφορες θέσεις ευθύνης στην ΒP (την περίοδο 1998-2008), αλλά και ως επικεφαλής του έργου ανάπτυξης του αγωγού ΤΑP στην Ελλάδα (Country Manager) την περίοδο 2011-2017. Ο κ. Σκούφιας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ευρωπαϊκού Δικαίου από το Κολλέγιο της Ευρώπης και μιλά εννέα γλώσσες.

Ο κ. Αριστοφάνης Στεφάτος έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος από το 2006 στη Νορβηγία, σε ιδιωτικές εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Την τελευταία τετραετία είναι Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων στην M. Vest Energy AS, ενώ προηγουμένως ήταν Διευθυντής Διαχείρισης Οικοπέδων και Τεχνολογίας στην Atlantic Petroleum Norge. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Γεωλογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ έχει εξειδικευθεί επίσης και στην Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Οι προτάσεις μας για τις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΕΥ σηματοδοτούν την νέα σελίδα της εταιρείας, που έχει πλέον διευρυμένο αντικείμενο, μετά και την απορρόφηση της ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων, του βραχίονα της «παλιάς» ΔΕΠΑ που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη των μεγάλων διακρατικών έργων  αγωγών φυσικού αερίου, όπως ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός IGB και ο East Med. Επιλέξαμε δυο νέους Έλληνες του εξωτερικού, με «βαριά» βιογραφικά, διοικητική εμπειρία σε υψηλόβαθμες θέσεις και εξειδίκευση στα δυο αντικείμενα της ΕΔΕΥ. Ο κ. Σκούφιας είναι γνωστός στην ελληνική ενεργειακή αγορά ως πρώην Country Manager του TAP, ενώ ο κ. Στεφάτος είναι ειδικός σε θέματα παραχώρησης οικοπέδων και έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Και οι δυο ανταποκρίθηκαν θετικά στη πρόσκλησή μας και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την ΕΔΕΥ να περάσει στη νέα εποχή».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης