Πετρέλαιο

Δεν πτοείται το Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Συνεχίζονται οι αποστολές πετρελαίου στη Βενεζουέλα

Δεν πτοείται το Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Συνεχίζονται οι αποστολές πετρελαίου στη Βενεζουέλα
Η άφιξη των τάνκερ προκάλεσε νέα όξυνση της έντασης μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον, η οποία κατήγγειλε τη στήριξη της Τεχεράνης στον Μαδούρο

Συνεχίζει απτόητη την παροχή σημαντικής οικονομικής βοήθειας στη Βενεζουέλα το Ιράν μετά τις συνεχείς αποστολές πετρελαίου.
Ειδικότερα, σήμερα ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα δεν θεωρεί ανασταλτικό παράγοντα των ενεργειών της, τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
«Το Ιράν ασκεί τα δικαιώματά του ελεύθερου εμπορίου με τη Βενεζουέλα και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε περισσότερα πλοία εάν το Καράκας απαιτεί περισσότερα εφόδια από το Ιράν", δήλωσε ο Abbas Mousavi σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά σε κρατική τηλεόραση.

Τέλος η δωρεάν βενζίνη στη Βενεζουέλα

Αυξάνεται από σήμερα η τιμή της βενζίνης στη Βενεζουέλα, η οποία μέχρι τώρα ήταν σχεδόν δωρεάν στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
Η Βενεζουέλα διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου, όμως η παραγωγή της έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των αμερικανικών κυρώσεων και η χώρα αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων, οι οποίες επιδεινώθηκαν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της.
Η άφιξη των τάνκερ προκάλεσε νέα όξυνση της έντασης μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον, η οποία κατήγγειλε τη στήριξη της Τεχεράνης στον Μαδούρο.
«Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από 1.500 βενζινάδικα της χώρας ανεφοδιάζονται, διαθέτουμε επαρκή ποσότητα καυσίμων για να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», εξήγησε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος ευχαριστώντας την Τεχεράνη για τη στήριξή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης