Εξαγορά τριών αιολικών πάρκων 24,65 MW στη Βοιωτία από τον Όμιλο της Cubico

Εξαγορά τριών αιολικών πάρκων 24,65 MW στη Βοιωτία από τον Όμιλο της Cubico

Πρώτη επένδυση της Cubico Sustainable Investments στις ΑΠΕ στην Ελλάδα - Χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους 24 εκατ.,από την Τράπεζα Πειραιώς

Την εξαγορά της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΖΑΡΑΚΑ ΡΑΧΗ ΓΚΙΩΝΗ Α.Ε» που έχει στην κατοχή της τρία εν λειτουργία αιολικά πάρκα στη Βοιωτία, ανακοίνωσε η Cubico Sustainable Investments.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των έργων ανέρχται σε 24,65 MW. Η Gaia Anemos S.A. θα συνεχίσει να παρέχει τεχνικές υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για τα έργα, ενώ η Cubico θα επιβλέπει τη δραστηριότητα από το γραφείο της στην Αθήνα που άνοιξε πρόσφατα.

Ο επικεφαλής της Cubico, David Swindin, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Βλέπουμε καλές ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και αναμένουμε να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας σημαντικά έργα.  Λόγω του ότι θέλουμε να είμαστε κοντά στα περιουσιακά μας στοιχεία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Alessandro Asperti, επικεφαλής της Cubico σε Ελλάδα και Ιταλία, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα  της συνεργασίας της εταιρείας με την Gaia Anemos, «η οποία θεωρείται αποδεδειγμένα έμπειρος και αξιόπιστος συνεργάτης».

Χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς

Η χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους 24 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, η Cubico, με συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ΑΠΕ που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 3,3 GW, πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στη χρηματοδότηση ΑΠΕ και έχει ως στρατηγική της επιλογή την υποστήριξη επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια. Παράλληλα, το γεγονός ότι η συναλλαγή έγινε κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας και του lockdown, σύμφωνα με την Τράπεζα, επιβεβαιώνει την αδιάλειπτη στήριξή της στους πελάτες της προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, "η συναλλαγή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, έχοντας χρηματοδοτήσει χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 1,7 GW. Αποτελεί επίσης μια πρόσθετη απόδειξη της τεχνογνωσίας και της δυνατότητας που έχει η Τράπεζα να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις για τους πελάτες, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης