Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ.Θωμάς: Στα 150 εκατ. ευρώ οι αναγκαίες περιβαλλοντικές και μηχανολογικές επενδύσεις στη ΛΑΡΚΟ

Γ.Θωμάς: Στα 150 εκατ. ευρώ οι αναγκαίες περιβαλλοντικές και μηχανολογικές επενδύσεις στη ΛΑΡΚΟ
«Βάζουμε κρατικούς πόρους για να παραμείνει ανοικτή η βιομηχανία», σημείωσε χθες (15/6) ο υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση για τη ΛΑΡΚΟ
Κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ, και μάλιστα με συντηρητικούς προϋπολογισμούς, χρειάζονται για περιβαλλοντικές, μηχανολογικές και κτιριακές επενδύσεις στη ΛΑΡΚΟ, ώστε η βιομηχανία να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά.

Αυτό ανέφερε χθες (15/6) στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Ενέργειας, Γ.Θωμάς, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την πορεία και την προοπτική της βιομηχανίας. Όπως πρόσθεσε ο κ. Θωμάς, στόχος της διαδικασίας που έχει δρομολογήσει το ΥΠΕΝ είναι να βρεθεί ένας επενδυτής ο οποίος θα δαπανήσει αυτά τα κεφάλαια, τα οποία δεν μπορεί να διαθέσει το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ενέργειας, η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να δοθούν στην εταιρεία χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διατηρηθεί εν λειτουργία, γνωστοποιώντας μάλιστα την κρατική ενίσχυση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμανε πως είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που μπαίνουν κρατικά χρήματα στην εταιρεία, για να την κρατήσουν ανοικτή.

Μόνη εναλλακτική η χρεωκοπία

Όπως πρόσθεσε, η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα να στηριχθεί η βιομηχανία, καθώς η μόνη εναλλακτική λύση ήταν να οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Έτσι, χρησιμοποιούνται κρατικοί πόροι για να μείνει ανοικτή και να στηριχθούν οι εργαζόμενοί της, με απώτερο σκοπό να βρεθεί καινούριος επενδυτής, ο οποίος θα δώσει πνοή στην εταιρεία.

Ο κ. Θωμάς επισήμανε πως αυτή η επιλογή θα πρέπει να στηριχθεί, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξευρεθούν οι νέες επενδύσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, και οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν την ανάγκη να αλλάξει σελίδα η εταιρεία, αφήνοντας πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος.

Κατά την τοποθέτησή του, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, επισήμανε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για την μετα-κορωνοϊό εποχή, επιλέγουν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής, αξιοποιώντας για τη διάσωσή τους το πλαίσιο υποστήριξης που υιοθέτησε Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως πρόσθεσε, η λύση της εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες τόσο στην απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, όσο και στην εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.


Κ.Δ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης