Ενέργεια

Γερμανία: Ο ενεργειακός τομέας ζητά μείωση φόρων για να υποστηρίξει επενδύσεις 360 δισ. δολ.

Γερμανία: Ο ενεργειακός τομέας ζητά μείωση φόρων για να υποστηρίξει επενδύσεις 360 δισ. δολ.
Μελέτη της EY δείχνει ότι οι περικοπές σε εισφορές και φόρους θα επιτρέψουν στην BDEW να δημιουργήσει 271.000 θέσεις εργασίας
Το πακέτο τόνωσης της Γερμανίας θα μπορούσε να κινητοποιήσει επενδύσεις 320 δισεκατομμυρίων ευρώ σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα, ηλεκτρική φόρτιση και υδρογόνο έως το 2030, εάν υπάρχουν συνοδευτικές περικοπές φόρων και άλλων δασμών, ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/6/2020 η ένωση ενεργειακών εταιρειών.

Μια μελέτη από την εταιρεία συμβούλων EY για λογαριασμό της γερμανικής ένωσης εταιρειών κοινής ωφελείας BDEW ανέφερε ότι οι πιθανές επενδύσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν περίπου 271.000 θέσεις εργασίας σε ενεργειακές και συναφείς βιομηχανίες.

Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή μηχανημάτων, μέταλλα, ηλεκτρονικά και παραγωγή πράσινου αερίου από βιολογικές καλλιέργειες και πράσινο υδρογόνο, ανέφερε η BDEW, η οποία εκπροσωπεί 1.900 εταιρείες παροχής ενέργειας, φυσικού αερίου, θερμότητας και νερού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Η μελέτη δείχνει το εύρος της συμβολής που μπορούμε, ως βιομηχανία, να προσφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BDEW Kerstin Andreae. «Είμαστε ο τομέας που οδηγεί την απαλλαγή από τον άνθρακα και τον ενεργειακό μετασχηματισμό».

Η Ένωση ανέφερε ότι τα μέλη της είχαν καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να υπάρξει αφερεγγυότητα.Ωστόσο, για να λειτουργήσουν τα μέτρα ανάκαμψης της κυβέρνησης, οι φόροι και οι προσαυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια έπρεπε να μειωθούν για να βοηθήσουν τους πελάτες λιανικής και τις βιομηχανίες που εξαρτώνται από τη φθηνότερη ενέργεια ως πρώτη ύλη, επεσήμανε η ένωση.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε μερίδιο 65% της πράσινης ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας έως το 2030 για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Η προσαύξηση EEG, μια δαπανηρή εισφορά στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη των παραγωγών ανανεώσιμης ενέργειας, θα πρέπει να περιοριστεί στα 5 σεντ ανά κιλοβατώρα (kWh) προς το παρόν και να καταργηθεί μακροπρόθεσμα, τόνισε η BDEW.

Ανέφερε επίσης ότι ο οικολογικός φόρος στην κατανάλωση ενέργειας 2,05 σεντ / kWh θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο της ΕΕ των 0,05 σεντ από το επόμενο έτος.

Για να αντισταθμίσει τις προκύπτουσες ελλείψεις του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση πρέπει να διευρύνει και να εντείνει την υποχρεωτική τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα για τομείς όπως η θερμότητα και οι μεταφορές, πρόσθεσε η BDEW.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης