Νέο site για τον ΔΑΠΕΕΠ

tags :
Νέο site για τον ΔΑΠΕΕΠ
Ο ΔΑΠΕΕΠ, στο πλαίσιο ανανέωσης της εταιρικής του εικόνας, ανάρτησε τη νέα ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.dapeep.gr.
Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός δομημένου portal, που θα συνδυάζει την μοντέρνα αισθητική, με τη λειτουργικότητα και την ευκολία στην πλοήγηση.
Στο νέο site, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, εύκολα και γρήγορα, με απλές διαδικασίες πλοήγησης, για τις υπηρεσίες, τις δράσεις και τη νέα εταιρική εικόνα του Διαχειριστή.
Το κεντρικό μενού είναι σχεδιασμένο επάνω στους τρείς βασικούς πυλώνες που έθεσε η διοίκηση του ΔΑΠΕΕΠ από την αρχή ανάληψης καθηκόντων της, τον Αύγουστο 2019 προκειμένου να συνεπικουρήσει την Πολιτεία στους στόχους που έχουν τεθεί στο ΕΣΕΚ στον δρόμο προς το 2030:
• Πράσινη Ενέργεια
Στα πλαίσια των καινοτόμων αλλαγών που προωθούνται στον τομέα των ΑΠΕ από τις νέες νομοθετικές και ρυθμιστικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ, ο Διαχειριστής, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες αρμοδιότητές και την εξειδίκευσή του, φιλοδοξεί να καταστεί ο πυλώνας στην εν γένη προώθηση των επενδύσεων στην Πράσινη Ενέργεια. Στην ενότητα αυτή υπάγονται οι παρακάτω κατηγορίες :
o ΑΠΕ & ΣΥΘΗΑ
o ΣΗΘΥΑ
o Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης
o Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ
o REMIT

• Περιβάλλον
Ο ΔΑΠΕΕΠ στοχεύει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕ και το νέο κανονιστικό πλαίσιο του ΥΠΕΝ για την πρόληψη της διαρροής του άνθρακα και την προώθηση της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ενότητα αυτή υπάγονται οι παρακάτω κατηγορίες :
- Δικαιώματα Εκπομπών
- Διαρροή Άνθρακα
- Βιώσιμη Ανάπτυξη
Ο Διαχειριστής επιθυμεί να συμβάλει στην εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την προώθηση πιστοποιητικών (green certificates) που πιστοποιούν ότι η χρησιμοποιούμενη τελική καταναλισκόμενη ενέργεια είναι πράσινη και ταυτόχρονα σκοπεύει να καταστήσει τις Εγγυήσεις Προέλευσης θεμέλιο λίθο των μελλοντικών Περιβαλλοντικών Αγορών στην Ελλάδα. Στην ενότητα αυτή υπάγονται οι παρακάτω κατηγορίες :
- Εγγυήσεις Προέλευσης
- Ενεργειακό Μείγμα
- Εξοικονόμηση Ενέργειας

Στα πλαίσια της εξομάλυνσης της αποζημίωσης των παραγωγών ΑΠΕ και την “just in time” αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Διαχειριστή, που εγκαινίασε η νέα διοίκηση δημιουργήθηκε ξεχωριστό portal με έμφαση στους Συνδέσμους των Παραγωγών και την αυτό-τιμολόγηση. Σε αυτό το portal κάθε παραγωγός δύναται να υποβάλει Δήλωση Ανάθεσης αυτό-τιμολόγησης, η οποία συνεπάγεται τη μηνιαία έκδοση τιμολογίου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας από το ΔΑΠΕΕΠ για λογαριασμό του παραγωγού.
Σας καλούμε, να περιηγηθείτε στη νέα μας ιστοσελίδα, το περιεχόμενο της οποίας θα ανανεώνεται διαρκώς με τις τελευταίες εξελίξεις και τις σχετικές ανακοινώσεις


Τέλος στην νέα προσπάθεια του ΔΑΠΕΕΠ, πρωταρχικό στόχο έχουν η ανάπτυξη αμφίδρομης και ειλικρινούς συνεργασίας με τους παραγωγούς των ΑΠΕ της χώρας.
Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τον συμβουλευτικό ρόλο της εταιρείας, δίνοντας όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, αλλά και ενημέρωση για καλές πρακτικές, που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.
Στόχος μας είναι το νέο site του ΔΑΠΕΕΠ, να γίνει ο καθημερινός συνοδοιπόρος των παραγωγών ΑΠΕ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης