Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Bulls VS Bears στην Wall, οι εκτιμήσεις Mnuchin και τα 5 διαγράμματα της οικονομίας των ΗΠΑ

Bulls VS Bears στην Wall, οι εκτιμήσεις Mnuchin και τα 5 διαγράμματα της οικονομίας των ΗΠΑ
Διχασμένοι οίκοι και αναλυτές για την πορεία της αγοράς, οι κυριότερες προβλέψεις για την πορεία του Αμερικανικού χρηματιστηρίου
Με τον ΝASDAQ να σημειώνει νέο ρεκόρ και κλεισίματος και ενδοσυνεδριακό και τον S&P να ετοιμάζεται να τεστάρει την περιοχή των 3200 μονάδων εκ νέου οι επενδυτικοί οίκοι έχοντας διαψευστεί κατά κόρον, ρισκάρουν προβλέψεις για το τι θα κάνει η Wall την ώρα που η προεκλογική μάχη φουντώνει και μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2020, για να κλείσει και το β τρίμηνο του έτους.
Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Μnuchin εμφανίστηκε βέβαιος για ανάκαμψη της οικονομίας στο Τρίτο και Τέταρτο Τρίμηνο του 2020 σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Εκτίμησε ότι οι τράπεζες είναι ισχυρές και ότι η Κίνα θα παραμείνει εντός της πρώτης φάσης της συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Ο Μnuchin αναφέρθηκε και στο πακέτο των Υποδομών που έπεται του αρχικού δίνοντας αίσθηση ότι η αμερικανική οικονομία πηγαίνει προς ισχυρό ρημπάουντ.

Την ίδια ώρα η Charles Schwub εκτιμά ότι ο S&P μπορεί να ανέλθει στις 3310 μονάδες καθόσον κινείται υψηλότερα του σταθεροποιητικού ορίου των 3018 μονάδων, που είναι  και ο ΚΜΟ των 200 ημερών.
Υπάρχουν και οι bear αναλύεις που ποσοτικά και με βάση τις κινήσεις των θεσμικών-JP Morgan-  αναλύουν γιατί η Wall θα διορθώσει, όμως η τελευταίαα κουβέντα ανήκει στην FED.
Η JP Morgan θεωρεί ότι η υποχώρηση των μετοχών θα δώσει αγοραστικές ευκαιρίες ενώ η Wells Fargo προβλέπει rebalancing 35 δισ για τις θέσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων με πιθανό γύρισμα από μετοχές σε ομόλογα, ενώ η Goldman εκτιμά ότι το νούμερο θα ανέβει στα 75 δισ.
Σύμφωνα με το CNBC οι καθαρές shot θέσεις έχουν αυξηθεί στον μεγαλύτερο βαθμό από το 2011 και το CFTC δίνει 303.000 short συμβόλαια για τον S&P E minis από 55.000 στις αρχές Μαρτίου, στοιχείο που προεξοφλεί υποτιμητική κερδοσκοπία.

Η Credit Suisse που την πρώτη φορά έπεσε έξω παίρνει και πάλι το ρίσκο να σημειώσει ότι το ράλυ του S&P τελείωσε ενώ η UBS παιρνει το ρίσκο να υποστηρίξει ότι η FED θα οδηγήσει ψηλά την αγορά.


Τα 5 παρκάτω διαγράμματα δείχνουν γιατί η αμερικανική οικονομία είναι ήδη σε ανάκαμψη


opo

kio

bad

po

tre


Πηγή : CNBC

Όλα τα διαγράμματα δείχνουν ότι η πτωτική τάση έχει αναστραφεί με ισχυρότερο αυτό της αγοράς σπιτιών και παρά το γεγεονός ότι ο COVID -19 ανακάμπτει επικίνδυνα, υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Wall θα πάει σε νέα υψηλά, άλλοι θεωρούν ότι η διόρθωση θα είνα αναπόφευκτη.
Αν δεχτούμε την θεωρία του Ackman ότι οι ΗΠΑ θα έχουν επανέλεθει πλήρως στο β εξάμηνο του 2021 τότε η μεσοπρόθεσμη και μακροχόνια τάση θα είναι ανοδική, με πολύ αυξημένο το ενεργητικό της FED, που αναμένεται να παρέμβει στηρίζοντας την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης