Πετρέλαιο

Indian Oil: Zημιές για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Μεγάλες απώλειες αποθεμάτων λόγω πτώσης των τιμών

Indian Oil: Zημιές για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Μεγάλες απώλειες αποθεμάτων λόγω πτώσης των τιμών
Η πτώση των παγκόσμιων τιμών επηρέασε την οικονομική απόδοση του ομίλου για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου
Η Indian Oil Corp Ltd, το κορυφαίο διυλιστήριο της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/6/2020 την πρώτη τριμηνιαία απώλειά του σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το τρίμηνο του Μαρτίου, καθώς αυξήθηκαν οι απώλειες αποθεμάτων μετά από την απότομη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ο πρόεδρος Sanjiv Singh δήλωσε ότι η πτώση των παγκόσμιων τιμών επηρέασε την οικονομική απόδοση του ομίλου για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς η εταιρεία διατηρεί αποθέματα περίπου 45 ημερών.

Οι απώλειες αποθεμάτων καταγράφονται όταν οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν τη στιγμή που μια εταιρεία επεξεργάζεται το πετρέλαιο σε καύσιμο. Οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent μειώθηκαν 65,6% κατά τη διάρκεια του τριμήνου του Μαρτίου.

Ο επικεφαλής οικονομικών Sandeep Kumar Gupta δήλωσε ότι τον Ιανουάριο-Μάρτιο, η Indian Oil σημείωσε απώλειες αποθεμάτων 146,92 δισεκατομμυρίων ρουπιών, έναντι κέρδους 26,55 δισεκατομμυρίων ρουπιών ένα χρόνο νωρίτερα.
\Η κρατική εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημιά τέταρτου τριμήνου 51,85 δισεκατομμυρίων ρουπιών, σε σύγκριση με κέρδος 60,99 δισεκατομμυρίων ρουπιών πριν από ένα χρόνο.

Το ακαθάριστο περιθώριο διύλισης τριμήνου της IOC - η διαφορά μεταξύ του κόστους επεξεργασίας αργού πετρελαίου και της τιμής πώλησης των διυλισμένων προϊόντων - ήταν μείον 9,64 $ το βαρέλι έναντι 4,09 $ ανά βαρέλι, πριν από ένα χρόνο.

Η ζήτηση καυσίμων της Ινδίας μειώθηκε απότομα προς τα τέλη Μαρτίου καθώς η κυβέρνηση επέβαλε lockdowns.
Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί και η επεξεργασία αργού έχει ανακάμψει, αλλά οι αναλυτές αναμένουν μια πλήρη ανάκαμψη σε επίπεδα κατανάλωσης πριν από το COVID-19 στην Ινδία να είναι μήνες μακριά.

Ο πρόεδρος Singh δήλωσε ότι η ζήτηση καυσίμων στην Ινδία ανακάμπτει γρηγορότερα από το αναμενόμενο και προβλέπεται να ανακάμψει κοντά στα επίπεδα πριν από το COVID 19 έως το τέλος του 2020.
Η εταιρεία λειτουργεί επί του παρόντος τα διυλιστήρια της με χωρητικότητα περίπου 90% και ελπίζει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στο 100% έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής των διυλιστηρίων Shrikant Vaidya.

Η IOC, μαζί με τη θυγατρική της Chennai Petroleum, ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της παραγωγικής ικανότητας των πέντε εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως της Ινδίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης