Ενέργεια

Γ. Αρβανιτίδης ( ΚΙΝΑΛ): Αλλαγή πλεύσης στην απολιγνιτοποίηση με ρήτρα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Γ. Αρβανιτίδης ( ΚΙΝΑΛ): Αλλαγή πλεύσης στην απολιγνιτοποίηση με ρήτρα Βιώσιμης Ανάπτυξης
Χωρίς σχέδιο για τη ΔΕΗ, χωρίς σχέδιο για μια Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση, η κυβέρνηση πάει "βλέποντας και κάνοντας" ενώ ο χρόνος τρέχει, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης

Την απόφαση της κυβέρνησης για το σχέδιο της απολιγιντοποίησης, σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Αναλυτικά τόνισε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να σβήσει τα λιγνοτοεργοστασια το 2023 εκτός από την Πτολεμαΐδα5 κινδυνεύει να "σβήσει" από τον χάρτη μια ολόκληρη περιφέρεια, αυτήν της Δυτικής_Μακεδονίας.

Είναι μια λάθος απόφαση εθνικά, κοινωνικά, ενεργειακά αλλά και περιβαλλοντικά και πρέπει να ανατραπεί.

Χωρίς σχέδιο για τη ΔΕΗ, χωρίς σχέδιο για μια Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση, η κυβέρνηση πάει "βλέποντας και κάνοντας" ενώ ο χρόνος τρέχει.

Το #Κίνημα Αλλαγής μίλησε πρώτο με νούμερα, στόχους και προτάσεις εδώ κ 2 χρόνια.

Ζητάμε αλλαγή πλεύσης άμεσα, με πιο ήπια και ομαλή απολιγνιτοποιηση με Ρήτρα Βιώσιμης Μετάβασης για την Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη, Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια με κίνητρα και υποδομές, διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα των περιοχών αυτών και διάνοιξη της προοπτικής του "πράσινου" Υδρογόνου, της ανάπτυξης της ευφυούς Γεωργίας και ενός κέντρου καινοτομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ιδιαίτερες περιοχές, θέλουν ιδιαίτερες λύσεις και ιδιαίτερα κίνητρα.

Δεν θέλουν "κούφια" και υποκριτικά "πράσινα" λόγια από μια "γαλάζια" κυβέρνηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης