Αναλύσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η κορυφαία βαθμολογία «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται η κορυφαία βαθμολογία «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το outlook
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης, το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί συνολικά κατά 15%
Στην επιβεβαίωση της κορυφαίας βαθμολογίας «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο και εγχώριο νόμισμα) της Γερμανίας προχώρησε σήμερα 23/9 η Fitch.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε σε «ΑΑΑ» και η αξιολόγηση για τα ομόλογα άνευ εξασφαλίσεων της χώρας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα.
Η βραχυπρόθεσμη βαθμολογία σε ξένο και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «F1», με το ανώτατο όριο αξιολόγησης (Country Ceiling) να είναι φυσικά το «ΑΑΑ».
Το outlook (προοπτικές) παρέμεινε σταθερό.
Όπως τονίζει στην έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης, η κορυφαία βαθμολογία της χώρας οφείλεται στην ισχυρή οικονομία, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών αλλά και στην συνεχή πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους, το οποίο υπενθυμίζεται πως το 2015 βρισκόταν στο 71,2% του ΑΕΠ.
Ο οίκος προβλέπει αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 1,7% το 2016, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την επόμενη διετία διαμορφώνεται στο 1,4%.
Τέλος, διαπιστώνεται πως η Γερμανία μπορεί να εφαρμόσει μία μέτρια δημοσιονομική χαλάρωση, ενώ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έκθεσης είναι το συμπέρασμα ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί συνολικά κατά 15%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης