Φυσικό Αέριο

«Πράσινο» φως της Δανίας στη Nord Stream AG για χρήση πλοίων με στόχο την ολοκλήρωση του αγωγού

«Πράσινο» φως της Δανίας στη Nord Stream AG για χρήση πλοίων με στόχο την ολοκλήρωση του αγωγού
Ο Nord Stream 2 αποτελεί κοινό έργο της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών

Η Δανία έδωσε άδεια στη Nord Stream AG να χρησιμοποιήσει αγκυροβολημένα πλοία με στόχο την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου.

Η Δανία έδωσε στη Nord Stream AG την άδεια να χρησιμοποιήσει αγκυροβολημένα πλοία τοποθέτησης σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας (DEA), σήμερα, Δευτέρα.

«Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας αποφάσισε ότι η Nord Stream 2 AG μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί αγκυροβολημένα πλοία τοποθέτησης σωληνώσεων σε σχέση με την κατασκευή των αγωγών Nord Stream 2» ανέφερε η DEA σε δελτίο Τύπου.

Τον περασμένο μήνα, είχε φτάσει στο Κογκρέσο πρόταση για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον εταιρειών που συμμετέχουν στον αγωγό Nord Stream 2. Οι ΗΠΑ έχουν αντιταχθεί στο έργο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Ο Nord Stream 2 αποτελεί κοινό έργο της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Η Ρωσία θεωρεί οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως έχει υπογραμμίσει κατά καιρούς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Peskov προσθέτοντας ότι η χώρα παραμένει σταθερή στην ανάπτυξη του σχεδίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης