Πετρέλαιο

Το μέλλον της αγοράς πετρελαίου και των προοπτικών του συζήτησαν μέλη του OPEC

Το μέλλον της αγοράς πετρελαίου και των προοπτικών του συζήτησαν μέλη του OPEC
Το μέγεθος της ύφεσης που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια (2020 – 2022) θα καθορίσουν το μέγεθος της παραγωγής και τον αριθμό των επιχειρήσεων παραγωγής πετρελαίου που θα επιβιώσουν

Με τον υπουργό Ενέργειας της Αλγερίας και τον πρόεδρο της Διάσκεψης του OPEC, Abdelmadjid Attar συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου.

Το ισχυρό στέλεχος του OPEC, υπογράμμισε ότι: «Επανεξετάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, μέσω σκληρής δουλειάς, αλληλεγγύης και συνεχούς εστίασης στην πολυμερή δέσμευση των ενδιαφερομένων. Θα επιστρέψουμε για άλλη μια φορά σε μια ισχυρότερη, πιο σταθερή αγορά πετρελαίου, αναπτυσσόμενη οικονομία και ευημερία για τους πολίτες του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο Attar χαρακτήρισε τον ΟΠΕΚ, ως μια ομάδα «που έχει επιβιώσει από τις δοκιμασίες του χρόνου και θα βγει νικητής από την τρέχουσα και παρατεταμένη αυτή κρίση».

Οι προοπτικές της αγοράς πετρελαίου

Η κρίση της πανδημίας και η οικονομική κρίση που ακολούθησε προκαλούν τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και την πτώση των διεθνών τιμών. Όμως η τάση για τη συνεχή μείωση των διεθνών τιμών πετρελαίου λόγω της αυξανόμενης προσφοράς πετρελαίου, είχε ήδη διαμορφωθεί πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Το μέγεθος της ύφεσης που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια (2020 – 2022) θα καθορίσουν το μέγεθος της παραγωγής και τον αριθμό των επιχειρήσεων παραγωγής πετρελαίου που θα επιβιώσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης