Πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ «στριμώχνουν» τη ναυτιλιακή βιομηχανία για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ «στριμώχνουν» τη ναυτιλιακή βιομηχανία για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
Οι απειλές και η αυξανόμενη πίεση αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στη ναυτιλιακή βιομηχανία προκειμένου να ενισχυθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα. Οι κυρώσεις έχουν φέρει τις εξαγωγές πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περίπου 80 χρόνια, στερώντας από την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο το βασικό της εισόδημα και προκαλώντας έλλειψη ρευστότητας που παρεμποδίζει απαραίτητες εισαγωγές, όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σφετεριστούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας και προκαλούν βάσανα στον λαό. Το βλέμμα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει στραφεί τώρα στις εταιρείες ταξινόμησης πλοίων, τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ασφαλιστές.

Οι απειλές και η αυξανόμενη πίεση αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα ακόμα και για τις εμπορικές συνδιαλλαγές που εξαιρούνται από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Κάποιες πετρελαϊκές εταιρείες αρνούνται να ναυλώσουν πλοία που έχουν πιάσει σε λιμάνια της Βενεζουέλας στο διάστημα του τελευταίου έτους, ακόμη κι αν ο σκοπός του ταξιδιού δεν επιφέρει κυρώσεις, ενώ και οι ασφαλιστές δυσκολεύονται με την ερμηνεία του τι θα θεωρηθεί νόμιμο και τι όχι, προτιμώντας μια όσο το δυνατόν πιο συντηρητική προσέγγιση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης