Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Iberdrola αναμένει αύξηση κερδών το 2020 παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας

Η Iberdrola αναμένει αύξηση κερδών το 2020 παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας
Στα 1,8 δις. εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο
Ο ισπανικός γίγαντας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Iberdrola, ανακοίνωσε την Τετάρτη 22/7/2020 ότι αναμένει αύξηση κερδών φέτος και διατήρησε το μέρισμα και το επενδυτικό του σχέδιο παρά το χτύπημα του κορωνοϊού το πρώτο εξάμηνο στην παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Με περισσότερα από 32GW ανανεώσιμης χωρητικότητας εγκατεστημένα σε αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, η Iberdrola θεωρείται ως πρωταρχικός των προσπαθειών για την απανθρακοποιήσης των οικονομιών σε όλο τον κόσμο.

Με την υποστήριξη περισσότερων από 30 εκατομμυρίων σπιτιών και επιχειρήσεων στην Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και τη Βρετανία, καταγράφει 1.845 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Η Iberdrola δήλωσε ότι τα μεγέθη θα είναι 153 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα χωρίς τη χαμηλότερη ζήτηση και τις μη πληρωμές πελατών που προκλήθηκαν από το COVID-19, αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι αυτή η αυτό θα αυξηθεί με μεσο-υψηλό μονοψήφιο ρυθμό φέτος.

«Προχωράμε μπροστά με τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, αποδεικνύοντας ότι ο τρόπος για μια γρήγορη και διαρκή ανάκαμψη είναι η πράσινη οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Ignacio Galan.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Iberdrola ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει την προσφορά για την αυστραλιανή αιολική και ηλιακή εταιρεία Infigen Energy σε 636,7 εκατομμύρια $


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης