Ενέργεια

Ζημιές για την Repsol το δεύτερο τρίμηνο - Aπομειώσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,5 δισ. δολ.

Ζημιές για την Repsol το δεύτερο τρίμηνο - Aπομειώσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,5 δισ. δολ.
Η Repsol   αναμένει οι τιμές του Brent να φτάσουν τα 59,6 $ ανά βαρέλι μεταξύ 2020 και 2050

Η ισπανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Repsol ανακοίνωσε ζημιές για το δεύτερο τρίμηνο, και διέγραψε περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των προσδοκιών για χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου τα επόμενα 30 χρόνια.

Η Repsol ακολουθώντας τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της BP και της Shell, για επαναπροσδιορισμό της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των αποθεματικών της λόγω της κρίσης COVID-19 που μείωσε τη ζήτηση και της ευρείας μετατόπισης σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η τριμηνιαία προσαρμοσμένη καθαρή ζημία ύψους 258 εκατομμυρίων ήταν κάτω από την μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 279 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή ζημιά για το τρίμηνο ανήλθε σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Repsol ανακοίνωσε ότι αναμένει οι τιμές του Brent να φτάσουν τα 59,6 $ ανά βαρέλι μεταξύ 2020 και 2050.
Στο παρελθόν είχε προβλέψει ότι το αργό πετρέλαιο Brent θα φθάσουν τα 87 $ ανά βαρέλι έως το 2035, υψηλότερη πρόβλεψη από τους περισσότερους αντιπάλους της.

Αναθεώρησε επίσης τις προοπτικές τιμών του φυσικού αερίου Henry Hub, υπολογίζοντας κατά μέσο όρο 3,3 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες τα επόμενα 30 χρόνια, από προηγούμενη εκτίμηση ότι θα αυξηθεί σε 5 $ / MBTU έως το 2035.

Το Brent ανέκαμψε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου από τα χαμηλά που υποχώρησε κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων lockdowns κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να είναι 38% κάτω από το επίπεδο του στο ίδιο σημείο πέρυσι.
Οι αγορές εξισορροπούνται αργά και οι τιμές φαίνεται να είναι περίπου 40 $ ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης