Commodities

Ο Trump επιβάλει δασμό 10% στις εισαγωγές καναδικού αλουμινίου

Ο Trump επιβάλει δασμό 10% στις εισαγωγές καναδικού αλουμινίου
Έναα ακόμα λόγος για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία της τιμής του μετάλλου σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του δολαρίου
Στην επιβολή δασμού 10% στις εισαγωγές αλουμινίου από τον Καναδά θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Bloomberg.
Πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου Trump, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς η τιμή του μετάλλου να ανέλθει στα 1777 δολ/τόνος.
Οι μετοχές μεγάλων εισηγμένων στην Wall βιομηχανιών όπως της Alcoa αντέδρασαν θετικά.
Παράλληλα η ανοδική κίνηση του μετάλλου όπως και του συνόλου των commodities κινείται αντισταθμιστικά στην αποδυνάμωση το δολαρίου, που βρίσκεται στο 1,188 σε σχέση με το ευρώ.

Η ανάλυση του WEM για το ρημπάουντ του μετάλλου

To κλείσιμο του αλουμινίου στα επίπεδα των 1767 - 1770 δολαρίων/τόνος τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαίωσε τις αναλύσεις του WEN που έχει προειδοποιήσει επανειλλημμένως για την ταχύτερη των εκτιμήσεων και προβλέψεων ανάκαμψη της τιμής του μετάλλου.
Η τιμή αυτή είναι 52 δολάρια μόλις χαμηλότερη από την υψηλή των 52 εβδομάδων, 1829 δολ. και δείχνει την δυναμική της ζήτησης που αποκαθιστά παγκοσμίως το μέταλλο.
Σύμφωνα με την HARBOR ALUMINIUM η άνοδος της τιμής πάνω από τα 1750 δολάρια στο LME την Δευτέρα 3 Αυγούστου επετεύχθη χάρις τα ισχυρά στοιχεία της βιομηχανικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο.
Και χθές όμως 4/8 τα πρόσθετα στοιχεία και αναλυτικότερα για τον Ιούνιο έδειξαν ανάκαμψη ζήτησης στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 7,6% έναντι εκτιμήσεων 7,3% και 6,2% στα κεφαλαιουχικά αγαθά με αποτεέλσμα η άνοδος να συνεχιστεί και η τιμή του μετάλλου να ανέλθει στην spot στα 1767,25 δολάρIα στο +1,26% και στα προθεσμιακά συμβόλαια στα 1770 δολ/τόνο στο +1%.
Ο στόχος της HARBOR που είναι τοποθετημένος στα 1830 δολάρια/τόνος για το τέλος του έτους 2020 εκτιμάται από την εταιρία ότι θα επιτευχθεί ταχύτερα και πιθανώς άμεσα εντός του μηνός, που διανύουμε.
Κατά τον τρόπο αυτό η τιμή του αλουμινίου έχει βρεθεί σε υψηλό 5μήνου ξεπερνώντας τα προ της εκδήλωσης της κρίσης COVID -19 επίπεδα με χαμηλό τα 1433 δολάρια/τόνο.
Όπως είχε καταγράψει το WEN οι short θέσεις στο μέταλλο που παίρνουν funds, που μέση τιμή -στόχο έχουν τα 1550 δολ τους επόμενους 12μήνες θα οδηγήσει σε κλείσιμο short θέσεων.
Όσοι δεν παρακολουθούν από κοντά τις διεθνείς βιομηχανικές εξελίξεις δεν αντιλαμβάνονται ότι το περίφημο disruption έχει οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων και τώρα η ζήτηση για βιομηχανικά αγαθά ανακάμπτει ισχυρή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης