Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Uniper μελετά μείωση του δανείου για τον Nord Stream 2 – Οι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν το έργο

Η Uniper μελετά μείωση του δανείου για τον Nord Stream 2 – Οι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν το έργο
Η Uniper υποστηρίζει οικονομικά το έργο και έχει δεσμεύσει 950 εκατομμύρια ευρώ
Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας Uniper προειδοποίησε την Τρίτη 11/8/2020 ότι να χρειαστεί να μειώσει το δάνειο που έχει χορηγηθεί στον προγραμματισμένο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 εάν το έργο καταρρεύσει ενόψει των αμερικανικών κυρώσεων.

«Με τις ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για στοχευμένες κυρώσεις κατά του έργου Nord Stream 2, η πιθανότητα καθυστέρησης ή ακόμη και μη ολοκλήρωσης του αγωγού αυξάνεται», ανέφερε στην έκθεσή της για το πρώτο εξάμηνο σύμφωνα με το Reuters.
Η Uniper δεν αποκάλυψε το μέγεθος του δανείου.

Η εταιρεία είναι ένας από τους χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές του έργου ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής τη Gazprom, μαζί με την OMV, την Wintershall DEA, τη Shell και τη Engie.

Οι εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Uniper έχουν δεσμεύσει έως και 950 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μια για την χρηματοδότηση του έργου, με την Gazprom να καταβάλει τα υπόλοιπα.

Οι παρατηρήσεις της Uniper έρχονται καθώς αυξάνεται η αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει ήδη υπογράψει ένα νομοσχέδιο κυρώσεων που καθυστέρησε την κατασκευή του έργου, αλλά οι νομοθέτες σκέφτονται περαιτέρω δράση.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης