Ενέργεια

«Λουκέτο» σε εμπορικό ανθρακωρυχείο της Αγγλίας

«Λουκέτο» σε εμπορικό ανθρακωρυχείο της Αγγλίας
Η Banks Mining αναμένει να χαθούν πολλές  θέσεις εργασίας στο ορυχείο του Bradley

Ένα από τα τελευταία εμπορικά ανθρακωρυχεία στην Αγγλία πρόκειται να κλείσει στο County Durham, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής στην εξόρυξη άνθρακα.

Η Banks Mining αναμένει να χαθούν πολλές  θέσεις εργασίας στο ορυχείο του Bradley - το οποίο άνοιξε το 2018 για εξαγωγή 500.000 τόνων άνθρακα - μετά την απόρριψη σχεδίων για μια μικρή επέκταση.

Ειδικότερα, η εταιρεία είχε προτείνει μια μικρή επέκταση στην ξηρά στα δυτικά του Bradley, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την εξόρυξη περίπου 90.000 τόνων άνθρακα για προμήθεια σε κατασκευαστές χάλυβα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής σχεδιασμού του Συμβουλίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Gavin Styles είπε: «Έχουμε πολύ εξειδικευμένο και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό στο Bradley, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ζει σε γειτονικές κοινότητες και έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Είμαι πολύ απογοητευμένος, θυμωμένος και λυπημένος που πρέπει να πω στο εξειδικευμένο, εργατικό και πιστό μου γκρουπ στο Μπράντλεϊ ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει όλη αυτή την τεχνογνωσία , παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ζήτηση από τη βρετανική βιομηχανία για τον άνθρακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης