Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εξαγορά φωτοβολταϊκών 500 MW από την China Three Gorges στην Ισπανία

Εξαγορά φωτοβολταϊκών 500 MW από την China Three Gorges στην Ισπανία
Η κίνηση θα ενισχύσει την παρουσία της CTGE στην Ευρώπη και την θέση της στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα

Η China Three Gorges Europe πρόκειται να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο 500 MW εν λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών στην Ισπανία από τον τοπικό προγραμματιστή X-Elio, σύμφωνα με το Platts.

Η κίνηση θα ενισχύσει την παρουσία της CTGE στην Ευρώπη και την θέση της στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Θα είναι η πρώτη κίνηση της εταιρείας στην ισπανική αγορά και θα ακολουθήσει μια πρόσφατη συμφωνία στην οποία η Πορτογαλική EDP (, η οποία ανήκει κατά 23% στην CTGE), συμφώνησε να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο 511 MW ανανεώσιμης εγκατεστημένης ισχύος στην Ισπανία και την Πορτογαλία από τη Macquarie.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της CTGE, Wu Shengliang τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας και είμαστε ευτυχείς και πρόθυμοι να συνεισφέρουμε στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

Παράλληλα, οι εταιρείες δεν ανέφεραν ποια εργοστάσια συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία, αλλά δήλωσαν ότι πρόκειται για πρότζεκτ που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2019 και 2020. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τέσσερα ηλιακά πάρκα στην Ανδαλουσία.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής καθώς και οι κανονιστικές εγκρίσεις αναμένονται για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τις εταιρείες. Τέλος, η X-Elio δήλωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατηγική της για προσθήκη δυναμικότητας στην εγχώρια αγορά της, όπου διαθέτει πάνω από 2 GW ηλιακών έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης