Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην «πρίζα» το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης με μπαταρίες στον κόσμο

Στην «πρίζα» το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης με μπαταρίες στον κόσμο
Το έργο Gateway, που βρίσκεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας έχει ισχύ 250 MW

Το έργο Gateway Energy Storage στην πόλη Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 230 MW και φημολογείται ότι είναι σε καλό δρόμο για να προσεγγίσει τα 250 MW μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια ένα έργο αποθήκευσης μπαταριών που λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε με μπαταρίες της LG Chem και αντιστροφείς ισχύος της SMA ενώ την υλοποίηση ανέλαβε η McCarthy Building Companies. Η διάρκεια αποθήκευσης αγγίζει τις 4-6 ώρες με 1-1,5 γιγαβατώρες, σύμφωνα με το energylivenews.com.

Η εταιρεία διαθέτει επιπρόσθετα έργα σε ανάπτυξη ή υπό κατασκευή τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του Diablo Storage με χωρητικότητα 200 MW στο Πίτσμπουργκ και του έργου 316 MW Ravenswood Energy Storage στο Queens.

Ο John King, επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας LS Power δήλωσε: «Τα άλλα ενεργειακά έργα της Gateway και της LS Power θα υποστηρίξουν το κράτος στους στόχους της για καθαρή ενέργεια και αποθήκευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης