Πετρέλαιο

EIA: Κατά 68.000 βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

EIA: Κατά 68.000 βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο
Μόνο στην Permian θα αυξηθεί η παραγωγή κατά περίπου 23.000 bpd
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από επτά μεγάλους σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 68.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο σε περίπου 7,64 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στην μηνιαία πρόβλεψη της τη Δευτέρα 14/9/2020.
Αυτή θα είναι η πρώτη μείωση της παραγωγής από τον Μάιο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία του οργανισμού.

Η παραγωγή σε κάθε σχηματισμό αναμένεται να μειωθεί τον Οκτώβριο, εκτός από τη λεκάνη Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού, όπου η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 23.000 bpd στα 4,17 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτή θα είναι η μικρότερη αύξηση, καθώς η παραγωγή μειώθηκε τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να προέλθει από τη λεκάνη σχιστόλιθου Eagle Ford στο νότιο Τέξας, όπου η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 28.000 bpd στα 1,13 εκατομμύρια bpd.
Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 40% από τα υψηλά στην αρχή του έτους, λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης λόγω του κορωνοϊού.

Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί πάνω από 100% τους τελευταίους πέντε μήνες σε περίπου 37 δολάρια το βαρέλι, κυρίως με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες οικονομίες και η ενεργειακή ζήτηση θα ενισχυθούν καθώς οι κυβερνήσεις άρουν το lockdowns.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να αρχίσουν να προσθέτουν εξέδρες, έναν πρώιμο δείκτη μελλοντικής παραγωγής, τις τελευταίες εβδομάδες.
Περί τις 22:32 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 0,19% στα 37,24 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 0,58% στα 39,60 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης