Επικαιρότητα

Παρέμβαση Γερμανίας για να προχωρήσει ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

Παρέμβαση Γερμανίας για να προχωρήσει ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας
Η κ. Μέρκελ επέστησε την προσοχή του Τούρκου προέδρου να αποφύγει ενέργειες που η Αθήνα θα εκλάβει ότι προκαλούν εκ νέου εντάσεις

Την εντατική διπλωματική κινητικότητα στο τρίγωνο Αθήνα – Βερολίνο – Αγκυρα προδίδει η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την ανάλογη συζήτησή της και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με διαρροές της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν δήλωσε στην κ. Μέρκελ αποφασισμένος να συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές (Anadolu) ανέφεραν ότι ο κ. Ερντογάν επισήμανε πως οι διαφορές στην περιοχή είναι δυνατόν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, όσο υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση και μια «δίκαια και συνεπής» στάση από τα ευρωπαϊκά κράτη. Τουρκικές πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι ο κ. Ερντογάν ζήτησε από την κ. Μέρκελ διαβεβαιώσεις ότι αυτή τη φορά δεν θα εγερθούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως αναφέρεται, η καγκελάριος της Γερμανίας έδωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μέρκελ επέστησε την προσοχή του Τούρκου προέδρου να αποφύγει ενέργειες που η Αθήνα θα εκλάβει ότι προκαλούν εκ νέου εντάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου της Καθημερινής
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης