Σχόλια Greenpeace για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ σχετικά με τα πλαστικά μίας χρήσης

Σχόλια Greenpeace για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ σχετικά με τα πλαστικά μίας χρήσης
Η νέα νομοθεσία είναι πολύ σημαντική, αφού θα καθορίσει πώς θα αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα, σημείώνει μεταξύ άλλων η Greenpeace

Η πλαστική σπατάλη και ρύπανση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ έντονα την κοινωνία μας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζει τα εξής: 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης και προχώρησε το 2019 στη σύνταξη της Οδηγίας (904/ΕΕ) για τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσφατα κατέθεσε το σχετικό σχέδιο νόμου ώστε να ενσωματώσει την Οδηγία στην Ελληνική νομοθεσία.

Η νέα νομοθεσία είναι πολύ σημαντική, αφού θα καθορίσει πώς θα αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα, γι’ αυτό και η αξιολόγησή της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η Greenpeace, από την πρώτη στιγμή ενασχόλησής της με το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης, δίνει έμφαση στην πρόληψη, δηλαδή στις συντονισμένες προσπάθειες μείωσης και επαναχρησιμοποίησης, που δεν θα ρίχνουν το βάρος της αλλαγής αποκλειστικά στην κοινωνία, αλλά θα αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρόλο των παραγωγών.

Η κίνηση του ΥΠΕΝ να ενσωματώσει την Οδηγία έγκαιρα είναι μία θετική εξέλιξη, που θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη αποδοχή του προβλήματος και σε μία πιο συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισής του, με βάση τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την αποδοτική ανακύκλωση. Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να κινηθούμε με μεγαλύτερη φιλοδοξία απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Στα "συνοδευτικά αρχεία" μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα σχόλια που κατέθεσε η Greenpeace σχετικά με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης