Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Αυστραλία θα επενδύσει 13 δισ. δολάρια σε ενεργειακή τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών

Η Αυστραλία θα επενδύσει 13 δισ. δολάρια σε ενεργειακή τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών
Θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας, χάλυβα και αλουμίνιο χαμηλού άνθρακα, δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα
Η Αυστραλία σχεδιάζει να επενδύσει 18 δις. δολάρια Αυστραλίας (13 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ) τα επόμενα 10 χρόνια σε τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε τη Δευτέρα 21/9/2020 ο υπουργός Ενέργειας της χώρας.

Ο οδικός χάρτης επενδύσεων τεχνολογίας είναι η τελευταία προσπάθεια της Αυστραλίας, του κορυφαίου εξαγωγέα άνθρακα και φυσικού αερίου στον κόσμο, να παρουσιάσει μια πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια μετά από 13 χρόνια διαμάχης για τους στόχους των τιμών και των εκπομπών άνθρακα.

Σταματά να προτείνει έναν καθαρό στόχο μηδενικών εκπομπών έως το 2050 ή μια τιμή άνθρακα, καθώς ένα ευρύ φάσμα ομίλων από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αυστραλίας έως τους περιβαλλοντολόγους, λένε ότι τα μέτρα είναι ο τρόπος για να οδηγήσουν τις επενδύσεις δημιουργώντας βεβαιότητα.

Η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας, χάλυβα και αλουμίνιο χαμηλού άνθρακα, δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και δέσμευση άνθρακα στο έδαφος, με στόχους κόστους για αυτές τις τεχνολογίες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Angus Taylor.

Στο τέλος του 2019, η χώρα βρισκόταν στη μέση της δέσμευσης της συμφωνίας του Παρισιού για τη κλιματική συμφωνία για μείωση των εκπομπών κατά 26% σε 28% από το επίπεδο της 2005 έως το 2030

«Η Αυστραλία δεν μπορεί και δεν πρέπει να βλάψει την οικονομία της για τη μείωση των εκπομπών», δήλωσε ο Taylor σε ομιλία του στην Καμπέρα την Τρίτη, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

«Η μείωση των εκπομπών, είναι ο αγώνας για οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες χαμηλών και αρνητικών εκπομπών που θα ενισχύσουν την οικονομία μας και όχι την αποδυνάμωση», ανέφερε στην ομιλία του ο Taylor.

Το σχέδιο επιδιώκει να μειώσει το κόστος αποθήκευσης της μπαταρίας σε λιγότερο από 100 $ ανά ώρα μεγαβάτ, να μειώσει το κόστος δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα σε λιγότερο από 20 $ ανά τόνο και να μειώσει το κόστος μέτρησης του άνθρακα στο έδαφος σε λιγότερο από 3 $ ανά εκτάριο ετησίως για να ενθαρρύνει τους αγρότες να αλλάξουν τις πρακτικές διαχείρισης της γης τους.

Για την παραγωγή χάλυβα με χαμηλές εκπομπές, ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος σε λιγότερο από 900 $ ανά τόνο και για το πράσινο αλουμίνιο σε λιγότερο από 2.700 $ ανά τόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης