Το καινοτόμο βήμα της νορβηγικής Ulstein στο υδρογόνο για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία

Το καινοτόμο βήμα της νορβηγικής Ulstein στο υδρογόνο για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία
Η εταιρεία είπε ότι με τη χρήση της άμεσα διαθέσιμης τεχνολογίας, το πρόσθετο κόστος περιορίζεται σε λιγότερο από 5% του συνολικού CAPEX

Η νορβηγική εταιρεία Ulstein παρουσίασε έναν δεύτερο υβριδικό σχεδιασμό υδρογόνου για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Το δοχείο εγκατάστασης ανεμογεννητριών μηδενικών εκπομπών Ulstein J102 (WTIV) θα μπορεί να λειτουργεί το 75% του χρόνου σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Η εταιρεία είπε ότι με τη χρήση της άμεσα διαθέσιμης τεχνολογίας, το πρόσθετο κόστος περιορίζεται σε λιγότερο από 5% του συνολικού CAPEX.

Ο διευθυντής προϊόντων της Ulstein, Ko Stroo, δήλωσε: «Αναλύσαμε προσεκτικά τον λειτουργικό κύκλο των WTIVs και εξετάσαμε τη ζήτηση ισχύος στους διάφορους τρόπους λειτουργίας. Η χρήση ενός συνδυασμού συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ενός σχετικά μικρού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας αρκεί στη συνέχεια για να καλύψει τη συνολική ζήτηση ισχύος στα φορτία αιχμής σε πλοίο και γερανό».

Το υβριδικό σύστημα του σχεδιασμού Ulstein J102 έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μελλοντικές εξελίξεις στην τεχνολογία υδρογόνου να μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στο δοχείο χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Stroo είπε: «Η περιορισμένη διαθεσιμότητα υποδομής υδρογόνου σε λιμάνια θεωρείται συχνά ως σημαντικό εμπόδιο. Δημιουργεί ευελιξία για τη λειτουργία του πλοίου παγκοσμίως, ακόμη και όταν δεν υπάρχει ακόμη υποδομή καυσίμων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης