Χρηματιστήριο & Αγορές

Ποιες είναι οι τρεις κορυφαίες μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας της Wall για τον Οκτώβριο

Ποιες είναι οι τρεις κορυφαίες μετοχές ανανεώσιμης ενέργειας της Wall για τον Οκτώβριο
Οι εταιρείες που αλλάζουν τα δεδομένα στις ΑΠΕ σύμφωνα με το The Motley Fool και οι μετοχές τους είναι πολλά υποσχόμενες
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζουν να διαταράσσουν τον παραδοσιακό ενεργειακό χώρο, είτε \ την κατάρρευση άνθρακα στις ΗΠΑ είτε την άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για επενδυτές σε μετοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το THEMotleyFool ζήτησε από τρεις συνεργάτες του τις κορυφαίες επιλογές ανανεώσιμης ενέργειας τον Οκτώβριο και οι SunPower, NextEra Energy, και Algonquin Power & Utilities ανέβηκαν στην κορυφή Ας δούμε τι λένε οι εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών.

Το μέλλον της ηλιακής ενέργειας μικρής κλίμακας

Travis Hoium (SunPower): Οι οικιακές και εμπορικές ηλιακές βιομηχανίες κυριαρχούνται εδώ και καιρό από μεγάλους εγκαταστάτες που κάνουν τα πάντα, από τις πωλήσεις και τη χρηματοδότηση έως την εγκατάσταση.
Αυτό κατέστησε την πώληση της ηλιακής ενέργειας απλή, με μισθώσεις 0 $ ή συμφωνίες αγοράς ενέργειας και στη συνέχεια μακροπρόθεσμες συμφωνίες για την πώληση ενέργειας σε πελάτες. Αλλά αυτή η δομή μπορεί να μην έχει την πιο μακροπρόθεσμη λογική καθώς το κόστος χρηματοδότησης δανείων μειώνεται και το κόστος πωλήσεων για κάθε ηλιακή εγκατάσταση αυξάνεται.

Η SunPower πιστεύει ότι έχει βρει την αποτελεσματικότητα ψηφιοποιώντας τη διαδικασία προσφοράς και πωλήσεων.
Οι πελάτες μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπό της και να αποκτήσουν ηλιακό σχεδιασμό σε λιγότερο από ένα λεπτό, αντικαθιστώντας τις δαπανηρές πωλήσεις από πόρτα σε πόρτα που κυριαρχούσαν εδώ και πολύ καιρό στις πωλήσεις του κλάδου.
Στη συνέχεια, η SunPower παρέχει αυτούς τους δυνητικούς πελάτες σε τοπικούς συνεργάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες που παρέχονται από την SunPower, παρακολουθούν και επιμελούνται για την ηλιακή τους εγκατάσταση.
Μακροπρόθεσμα, η συνεργασία με αυτούς τους μικρότερους, πιο εύχρηστους εγκαταστάτες και την αξιοποίηση των ψηφιακών πωλήσεων αναμένεται να οδηγήσει σε καλύτερη τιμολόγηση και υψηλότερο μερίδιο αγοράς για τη SunPower στην οικιακή ηλιακή.

Η εμπορική ηλιακή είναι μια άλλη μεγάλη αγορά και η SunPower είναι ο Νο. 1 πάροχος στις Η.Π.Α.
Σχεδιάζει ηλιακά συστήματα για μεγάλες βιομηχανικές στέγες και προσθέτει παρακολούθηση και σε ορισμένες περιπτώσεις αποθήκευση ενέργειας.
Αυτό δεν είναι ακόμη επιχείρηση με υψηλό περιθώριο, αλλά εάν η SunPower μειώσει το κόστος, θα μπορούσε να κάνει την εμπορική ηλιακή ενέργεια μια μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση με αγωγό 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 400 εκατομμύρια δολάρια συσσωρευμένων αποθηκεύσεων.

Αφού αποχώρησε από την κατασκευαστική της επιχείρηση στη Maxeon Solar Technologies η SunPower είναι μια πιο ευέλικτη επιχείρηση κεφαλαίου, παρέχοντας λύσεις πωλήσεων, χρηματοδότησης και τεχνολογίας σε οικιακούς και εμπορικούς ηλιακούς εγκαταστάτες σε ολόκληρη τη χώρα.
Δεδομένου του αναπτυξιακού δυναμικού της ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α., οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι με αυτήν την επιχείρηση που μακροπρόθεσμα συγκινεί την αγορά.


Ανάπτυξη με αντιστάθμιση


Howard Smith (NextEra Energy): Η μακροπρόθεσμη επένδυση είναι ο σωστός τρόπος για να αυξηθεί ο πλούτος.
Αλλά αν οι βραχυπρόθεσμες ανησυχίες σας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα, μια επένδυση που μπορεί να ταιριάζει στις ανάγκες σας είναι η NextEra Energy.
Εκτός από την ιδιοκτησία στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η εταιρεία παρέχει επίσης στους επενδυτές μια αντιστάθμιση με την ηλεκτρική της επιχείρηση.

Η ώθηση προς την πράσινη ενέργεια συνεχίζεται, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τον Νοέμβριο.
Οι πολιτικοί μπορεί να είναι σε θέση να το επιταχύνουν ή να το επιβραδύνουν, αλλά ακόμη και οι γίγαντες ορυκτών καυσίμων όπως η BP και η Royal Dutch Shell αλλάζουν ήδη τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney είπε στους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία έχει μια νέα στρατηγική μετασχηματισμού.
Προτίθεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% την επόμενη δεκαετία και να αυξήσει τις επενδύσεις σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά στην κατασκευή αιολικής και ηλιακής παραγωγής ενέργειας.
Πρόσφατα ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor για την ανάπτυξη έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις Η.Π.Α. Η Shell δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιτύχει έναν στόχο «καθαρών μηδενικών» εκπομπών έως το 2050 με το πράσινο.

Με αυτούς τους κλάδους, είναι εύκολο να επιλέξετε το NextEra ως νικητή στον αγώνα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η NextEra Energy Resources, μαζί με τις θυγατρικές της, είναι η μεγαλύτερη γεννήτρια αιολικής και ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.
Η NextEra αύξησε πρόσφατα τις βραχυπρόθεσμες αναπτυξιακές της προσδοκίες, εκτιμώντας ότι τα κέρδη για το 2021 θα είναι υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλέψη της και αύξησε τις ετήσιες αναπτυξιακές εκτιμήσεις 6% έως 8% έως το 2023.
Επίσης, ανακοίνωσε split μετοχών 4 για 1μετοχή έχοντας ξεπεράσει σημαντικά τον S&P 500 τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με αυτήν την ανάπτυξη, ωστόσο, έρχεται μια πιο σταθερή επιχείρηση ηλεκτρικού ρεύματος.
Η NextEra κατέχει τη Florida Power & Light, τη μεγαλύτερη ελεγχόμενη ηλεκτρική εταιρεία στις ΗΠΑ με πωλήσεις λιανικής καθώς και την Gulf Power, η οποία εξυπηρετεί το βορειοδυτικό τμήμα της Φλόριντα.
Αν και η απόδοση μερίσματος της NextEra είναι χαμηλότερη από τις τυπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο 2% περίπου, το εξισορροπεί με την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έτσι, αν θέλετε να μπείτε σε ανανεώσιμες πηγές πριν από τις εκλογές, το NextEra Energy μπορεί να είναι η κατάλληλη μετοχή για εσάς.
Ανεξάρτητα από την πολιτική, αυτή η επιχείρηση θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της στρατηγική και είναι συνδεδεμένη με ένα βοηθητικό πρόγραμμα για τον ηλεκτρισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν σκαμπανεβάσματα που μπορεί να προέλθουν από την κατεύθυνση της νομοθετικής πολιτικής.


Jason Hall (Algonquin Power & Utilities): Το NextEra Energy παίρνει πολλή στήριξη ως ένα μελλοντικό βοηθητικό πρόγραμμα που προωθεί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Και δικαίως, για τους λόγους που μόλις περιέγραψε ο συνάδελφός μου.
Αλλά δεν είναι το μόνο βοηθητικό πρόγραμμα εκεί έξω που πρέπει να εξετάσουν οι επενδυτές.
Υπάρχει μια θαυμάσια εταιρεία που εδρεύει ακριβώς στα βόρεια των συνόρων στον Καναδά, η Algonquin Power & Utilities, που αξίζει να αγοράσετε αυτή τη στιγμή.

Τι κάνει την Algonquin ελκυστικό; Όπως το NextEra, λειτουργεί τόσο ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όσο και μια μη ρυθμιζόμενη επιχείρηση που πωλεί χονδρική ισχύ (που ονομάζεται Liberty Power) και έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη ενεργητικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σε αυτά περιλαμβάνονται αιολικά και ηλιακά, καθώς και η χρήση ξύλινων σφαιριδίων από απορρίμματα ξύλου αντί για άνθρακα και φυσικό αέριο σε ορισμένες από τις παλαιότερες εγκαταστάσεις του.
Πιστεύω όμως ότι η Algonquin είναι σε καλύτερη θέση να μετατρέψει την ανάπτυξη της μη ρυθμιζόμενης επιχείρησης ανανεώσιμης ενέργειας σε αποδόσεις μεγάλου μεγέθους για τους επενδυτές.
Η Algonquin δημιούργησε έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το παρελθόν έτος, λιγότερο από το 10% των εσόδων της NextEra 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, η Algonquin φαίνεται φτηνή αυτή τη στιγμή, διαπραγματεύεται περίπου 15 φορές χαμηλότερα με βάση τα κέρδη, ενώ η απόδοση μερισμάτων της 4% σε πρόσφατες τιμές είναι επίσης πολύ ελκυστική .
Και από την εφαρμογή του μερίσματος το 2012, η πληρωμή αυξήθηκε κατά 126%.
Ακόμη καλύτερα, ο λόγος πληρωμής - το ποσοστό των κερδών που καταβάλλει σε μερίσματα - είναι κάτω από το 50%, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο να συνεχίσει να αυξάνεται το μέρισμα μαζί με τα κέρδη τα επόμενα χρόνια.
Είτε είστε ήδη μέτοχος του NextEra είτε όχι, το Algonquin θα πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα σας. Σε πρόσφατες τιμές, αξίζει να αγοράσετε τώρα.


3 τρόποι για να επενδύσετε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τους επενδυτές να κερδίσουν χρήματα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σήμερα.
Η κατασκευή, η ανάπτυξη και η μακροπρόθεσμη ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων παίζουν ρόλο στη βιομηχανία και η SunPower, NextEra Energy και η Algonquin Power επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων.
Αυτές οι εταιρείες είναι χαμηλότερου κινδύνου στον κλάδο και είναι οι κορυφαίες επιλογές σήμερα.

Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί σύσταση για αγορά ή πωληση μετοχών, απλά πληροφορεί ενδιαφερομένους επενδυτές.
Πηγή: Travis Hoium, Jason Hall και Howard Smith

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης