Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ατυχής ελιγμός Trump: Σταματά τις συνομιλίες για το πακέτο στήριξης- Κατακόρυφη πτώση στη Wall

tags :
Ατυχής ελιγμός Trump: Σταματά τις συνομιλίες για το πακέτο στήριξης- Κατακόρυφη πτώση στη Wall
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,40%  στις 3660 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 3431
Με ισχυρές απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 6/10/2020 χάνοντας τα αρχικά κέρδη μετά την εντολή Trump να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς μέχρι τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου για το πακέτο μέτρων στήριξης για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν ατυχή ελιγμό του Αμερικανού προέδρου την ώρα που ο  διοικητής της FED Powell είχε επισημάνει την ανάγκη για αύξηση της βοήθειας από δημοσιονομικής πλευράς στην οικονομία με στόχο να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη.

Ο Trump προφανώς θέλει να πάρει την πρωτοβουλία στο Πακέτο Στήριξης από τους Δημοκρατικούς, που διαμέσου της Pelosi με προτεινόμενο υψηλότερο πακέτο από τους Ρεπουμπλικάνους, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβερνητική πλευρά.
Οι Ρεπουμπλικάνοι επέμειναν αρχικά για ένα μικρότερο πακέτο της τάξης του 1,5 τρισ και ο Trump για να βγάλει προφανώς τον Mnuchin από την δύκολη προεκλογικά θέση, αποφάσισε την διακοπή των διαπραγματεύσεων.
Ουσιαστικά με τωρινά δεδομένα οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται για μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, που δεν είναι βέβαια και μακριά, αλλά η αγορά δεν ευχαριστήθηκε με την αναβολή μιας μεγάλης συμφωνίας που θα βοηθούσε άμεσα την οικονομία.
Από την άλλη πλευρά είτε με τους Δημοκρατικούς είτε με τους Ρεπουμπλικάνους το πακέτο ενίσχυσης θα προχωρήσει καθόσον το ζητά και η FED.
Ήδη μεγάλοι οίκοι όπως η Goldman παίζουν τη νίκη Biden, ποντάροντας σε κίνηση του S&P στις 3600 μονάδες στο τέλος του 2020.
Η έξοδος Trump από το νοσοκομείο σε συνδυασμό με την προσδοκία της συμφωνίας είχαν προσδώσει ισχυρή δυναμική στον S&P που διέσπασε ενδοσυνεδριακά τις 3420 - 25 μονάδες και έφτασε τις 3431 πριν χάσει 2,1% από τα ψηλά και κλείσει στις 3360 μονάδες, κρατώντας την ζώνη των 3355 μονάδων.
Θα είναι εξαιτερικά δύσκολο για τον Trump να πάει στις κάλπες με κακή αγορά για αυτό και τα futures τις πρώτες πρωινές ώρες σημείωναν μικρές μόνο απώλειες.

Τα κλεισίματα των δεικτών


Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με πτώση 377 μονάδων, ή 1,34% στις 27770,65 μονάδες. Νωρίτερα ο δείκτης κέρδιζε πάνω από 200 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,40% στις 3360,77 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,52% στις 225,56 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,57% στις 11154,60 μονάδες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε tweet τόνισε ότι διαφωνεί με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων N. Pelosi σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτειών, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται καλόπιστα.
Ο Trump έγραψε στο Twitter: «Έχω δώσει εντολή στους εκπροσώπους μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά τη νίκη, θα εγκρίνουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο κινήτρων που επικεντρώνεται στους εργατικούς Αμερικανούς και τις Μικρές Επιχειρήσεις».

Οι μετοχές της Boeing υποχώρησαν περίπου 5%. Apple, Netflix και Amazon έχασαν περισσότερο από 2%. Το Facebook υποχώρησε 1,4% και η Alphabet μειώθηκε 1,6%.
Οι αεροπορικές εταιρείες ήταν επίσης υπό πίεση. Η United Airlines και η Delta σημείωσαν πτώση 3% η καθεμία. Η American υποχώρησε 4,5% και η Southwest έχασε 2,1%.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης