Ενέργεια

Τρένο... οι επενδύσεις στις νέες αμαξοστοιχίες με καύσιμο το υδρογόνο

Τρένο... οι επενδύσεις στις νέες αμαξοστοιχίες με καύσιμο το υδρογόνο

Το πράσινο φως παίρνουν τα τρένα με υδρογόνο καθώς η Siemen Energy and Mobility υπογράφει κοινή συμφωνία

Η Siemens Energy υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Siemens Mobility  για την ανάπτυξη και προσφορά συστημάτων υδρογόνου για τρένα.

Το CNBC αναμεταδίδει ότι η συνεργασία αυτή είναι το τελευταίο παράδειγμα των εταιρειών που προσπαθούν να αυξήσουν και να επεκτείνουν τη χρήση τεχνολογίας με καύσιμο το υδρογόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προωθείται έντονα  η οικονομία του υδρογόνου στη Γερμανία και την Ευρώπη με στόχο την απαλλαγή από τον άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Η Siemens Energy στοχεύει στην παραγωγή του πράσινου υδρογόνου – το υδρογόνο που παράγεται χρησιμοποιώντας ΑΠΕ, όπως ο άνεμος και ο ηλιακός - με την ειδικότητα της Siemens Mobility στην μετάβαση.

Το ελκυστικό πράσινο υδρογόνο

Σύμφωνα με τον IEA, το υδρογόνο είναι ο «ευέλικτος ενεργειακός φορέας». Ωστόσο κατά την διάρκεια της παραγωγής του το υδρογόνο έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο ΙΕΑ ανέφερε πως η παραγωγή του υδρογόνου είναι η αιτία των 830.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδέα του πράσινου υδρογόνου γίνεται ελκυστική.

«Κατά τη συνεργασία μας με την Siemens Mobility, θέλουμε να προωθήσουμε τη σύνδεση τομέων με την ανάπτυξη της ηλεκτρόλυσης και τροφοδοσίας τρένων με υδρογόνο» δήλωσε ο Armin Schnettler, ο οποίος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens Energy’s New Energy Business.

Κυψέλες Καυσίμων

Οι δοκιμές ενός υδρογόνου τρένου στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αφού νωρίτερα αυτό το μήνα η OBB, η Austria Federal Railways, έφτιαξαν ένα υδροκίνητο τρένο που θα ξεκινήσει μια δοκιμή υπηρεσίας επιβατών σε νότιες περιοχές της Αυστρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης