Ενέργεια

Saetre ( CEO): H Equinor θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει νωρίτερα τα «σημαντικά» προβλήματα στις ΗΠΑ

Saetre ( CEO): H Equinor θα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει νωρίτερα τα «σημαντικά» προβλήματα στις ΗΠΑ
Μεγάλες οικονομικές απώλειες που φθάνουν τα 20,4 δισ. δολ.καταγράφει η αμερικανική εταιρεία της Equinor
Μια έκθεση σχετικά με τη ζημιογόνο επένδυση της Νορβηγικής εταιρείας ενέργειας Equinor στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει λεπτομερώς σημαντικά προβλήματα που η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ταχύτερα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της την Παρασκευή 9/10/2020.
Τον Ιούνιο, ο υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας είπε ότι η Equinor πρέπει να είναι πιο διαφανής σχετικά με τις ξένες επιχειρήσεις της, αφού χτυπήθηκε από τις αυξανόμενες απώλειες από τις αμερικανικές επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Ξέρω ότι αυτή είναι δύσκολη ανάγνωση για πολλούς. Κάναμε επενδύσεις που δεν ήταν πλέον ισχυρές όταν στράφηκε η αγορά και θα έπρεπε να είχαμε δει τα προβλήματα ελέγχου στην χερσαία επιχείρηση νωρίτερα », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Equinor, Eldar Saetre.

«Η δουλειά μας τώρα είναι να μάθουμε και να μετατρέψουμε τις συστάσεις σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βιώσουμε κάτι παρόμοιο ξανά».

Η Equinor πραγματοποίησε μια σειρά εξαγορών πετρελαϊκών αποθεμάτων ανοικτής θάλασσας και υπεράκτίες στις Ηνωμένες Πολιτείες τα έτη πριν από τη κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου 2014-2016, οδηγώντας τελικά σε συσσωρευμένες απώλειες και διαγραφές 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η Equinor έχει σημειώσει μεγάλες οικονομικές απώλειες στις ΗΠΑ. Αυτά βασίζονται κυρίως σε μια φιλόδοξη αναπτυξιακή στρατηγική και επενδύσεις που βασίστηκαν σε υπερβολικά αισιόδοξες παραδοχές τιμών », δήλωσε ο πρόεδρος Jon Erik Reinhardsen.

«Η ταχεία ανάπτυξη για μια περίοδο οδήγησε σε σημαντικά προβλήματα ελέγχου. Το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση θα έπρεπε να το είχαν δει και να το αντιμετωπίσουν νωρίτερα. "
Η κριτική, με επικεφαλής την, Eli Moe-Helgesen, της PWC βασίζεται σε περισσότερες από 120 συνεντεύξεις και έγγραφα που χρονολογούνται από το 2005, ανέφερε η Equinor.
Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την «περιορισμένη εμπειρία χερσαίας ικανότητας στην ανώτερη ηγεσία» της Equinor, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί από το 2014.

«Από τις εξαγορές στην ξηρά, πολλά άλλαξαν στην Equinor. Εξακολουθούμε να βλέπουμε περιθώρια βελτίωσης και οι συστάσεις αντικατοπτρίζουν αυτό. Καλύπτουν κυρίως τον τρόπο με τον οποίο η Equinor αποκτά και ενσωματώνει περιουσιακά στοιχεία και εταιρείες εκτός της βασικής της δραστηριότητας », λέει η Moe-Helgesen.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης