Πετρέλαιο

Barkindo: Θα διασφαλίσουμε την ισορροπία των τιμών πετρελαίου - Θα αποτρέψουμε αντίστοιχο σοκ στην αγορά

tags :
Barkindo: Θα διασφαλίσουμε την ισορροπία των τιμών πετρελαίου - Θα αποτρέψουμε αντίστοιχο σοκ στην αγορά
Ιράκ, Νιγηρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τήρησαν τις δεσμεύσεις τους

«Βασικό μας μέλημα ως OPEC+ είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί η ιστορική πτώση στις τιμές του πετρελαίου» τόνισε ο Mohammad Barkindo ε μια ερώτηση στο Energy Intelligence Forum σχετικά με το εάν υπήρχε περιθώριο για προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Ιανουάριο από τον Οργανισμό.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι αυτή η ανάκαμψη δεν αυξάνεται με τον ρυθμό που περιμέναμε νωρίτερα μέσα στο έτος. Η ίδια η ζήτηση εξακολουθεί να φαίνεται αναιμική» συμπλήρωσε.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την συμμόρφωση με τις περικοπές πετρελαίου και τις βασικές αρχές της αγοράς. Σύμφωνα με δύο πηγές, το επίπεδο συμμόρφωσης έφτασε το 102% το Σεπτέμβριο.

Χώρες όπως το Ιράκ, η Νιγηρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν είχαν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους, κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν πρόσθετες περικοπές έως το τέλος του έτους για να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις.

Αργότερα οι αποτιμήσεις

Ο Barkindo εξήγησε ότι «στις υπουργικές συνεδριάσεις στις 30/11 και 1/12, θα γίνει συνολική αποτίμηση όλων των πρακτικών επιλογών». Άλλωστε την Τρίτη (13/10), ο υπουργός Ενέργειας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα τηρήσει τα σχέδιά του για μείωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης