Ενέργεια

Hollub (CEO Oxy): H παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν θα φθάσει ποτέ ξανά τα προ-πανδημίας επίπεδα

tags :
Hollub (CEO Oxy): H παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν θα φθάσει ποτέ ξανά τα προ-πανδημίας επίπεδα
«Τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια θα υπάρξει μέτρια αποκατάσταση της παραγωγής» εκτιμά η Vicki Hollub
Η παραγωγή πετρελαίου της Αμερικής δεν θα φτάσει ποτέ ξανά στο ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως που είχε νωρίτερα αυτό το έτος, λίγο πριν από την πανδημία που κατέστρεψε την παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με την Occidental Petroleum Corp.

"Θα είναι πολύ δύσκολο να αντικαταστήσουμε τα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα παραγωγής που έχουμε χάσει και στη συνέχεια να αναπτυχθούμε πέρα από αυτό", δήλωσε την Τετάρτη η Διευθύνων Σύμβουλος Vicki Hollub στο Forum Intelligence Energy. «Τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια θα υπάρξει μέτρια αποκατάσταση της παραγωγής, αλλά όχι σε υψηλή ανάπτυξη».

Η Occidental είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στη βιομηχανία σχιστόλιθου των ΗΠΑ, η οποία πρόσθεσε πηγάδια με τέτοιο ρυθμό πριν από την εξάπλωση του Covid-19 που η χώρα έγινε ο κορυφαίος παραγωγός αργού στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, ξεκινώντας μια εποχή που ο Πρόεδρος Donald Trumpονόμασε «Αμερικανική ενεργειακή κυριαρχία».

Η επέκταση του σχιστολιθικού σταμάτησε λόγω της χαμηλότερης ζήτησης βενζίνης και των τιμών του πετρελαίου, αλλά και λόγω της αυξανόμενης απροθυμίας της Wall Street να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη με οποιοδήποτε κόστος.
Οι φορείς εκμετάλλευσης σχιστολιθικού ιεραρχούν όλο και περισσότερο τις ταμειακές ροές και τις αποδόσεις στους επενδυτές έναντι της αύξησης της παραγωγής.

Η Occidental, η οποία συναγωνίζεται τη Chevron Corp. ως τον μεγαλύτερο παραγωγό στη λεκάνη Permian, αναγκάστηκε να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, να περιορίσει τους στόχους ανάπτυξης και να μειώσει το μέρισμα της σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ρευστότητας κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
Τα οικονομικά της επλήγησαν σοβαρά από το χρέος που είχε αναλάβει μέσω της αγοράς της αντίπαλης Anadarko Petroleum Corp έναντι 37 δισ. δολ. πέρυσι.

Η Hollub δήλωσε ότι η παγκόσμια κατανάλωση ανέρχεται σε περίπου 94 δισεκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και χρειάζεται ένα εμβόλιο Covid-19 πριν επιστρέψει στα 100 εκατομμύρια βαρέλια.
Λόγω των περικοπών σε όλο τον κόσμο, η προσφορά και η ζήτηση πετρελαίου πιθανότατα θα εξισορροπηθούν ξανά έως τα τέλη του 2021, συμπλήρωσε.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους της, η Hollub βλέπει ισχυρή μακροπρόθεσμη ζήτηση για πετρέλαιο. «Περιμένω να φτάσουμε στην αιχμή της προσφοράς προτού φτάσουμε στην αιχμή της ζήτησης», είπε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης