Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Πτώση πάνω από 3% για το αργό

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ – Πτώση πάνω από 3% για το αργό
Απώλειες 2,8% και για το Brent
Τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας EIA
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια, έναντι προσδοκιών για 1,02 εκατ. βαρέλια. Αυτό έρχεται μια εβδομάδα μετά την πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα έχει μειωθεί σε όλες εκτός από μία από τις τελευταίες έξι εβδομάδες καθώς η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει μετά το lockdown του Covid στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού WTI, σημείο αναφοράς των ΗΠΑ, υποχώρησε κατά 2% στις πρωινές συναλλαγές πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.
Το αργό πετρέλαιο που αποθηκεύτηκε στο Cushing της Οκλαχόμα, αυξήθηκε 975.000 βαρέλια σε σύγκριση με την αναμενόμενη αύξηση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Περί τις 19:15 ώρα Έλλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε 3,24% στα 40,35 δολάρια το βαρέλι και το brent υποχωρούσε 2,83% στα 41,94 δολάρια το βαρέλι.

Συνολικά, τα παρεχόμενο προϊόντα, ένδειξη για την ζήτηση, ήταν επίσης χαμηλότερα κατά 13% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Οι ροές διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 551.000 bpd την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ και τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2,2 εκατοστιαίες μονάδες στο 72,9% της χωρητικότητας.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, , σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια σε 160,7 εκατομμύρια βαρέλια, υπερδιπλασιασμένα από την πρόβλεψη για πτώση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης