Στο Κατάρ θα στεγαστεί το 3ο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου - Ο μεγάλος στόχος ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στο Κατάρ θα στεγαστεί το 3ο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου - Ο μεγάλος στόχος ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου
Το Κατάρ θα παράγει έως και οκτώ φορές περισσότερο ηλεκτρισμό από αυτόν που αρχικά είχε δεσμευτεί μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Στην Ντόχα θα στεγαστεί το τρίτο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2022, χρονιά δηλαδή κατά την οποία το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Μέσω του εν λόγω project, το Κατάρ θα παράγει έως και οκτώ φορές περισσότερο ηλεκτρισμό από αυτόν που αρχικά είχε δεσμευτεί μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Al Kharsaah βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ντόχα, καλύπτοντας 1000 εκτάρια σε μια τροπική έρημο, επωφελούμενοι από μια 25ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στον υπεύθυνο του έργου, Kahramaa. Θα παρέχει περίπου το 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Κατάρ, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της χώρας κατά 26 εκατομμύρια τόνους κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Είμαστε περήφανοι που πρωτοπορούμε μέσω του πρώτου ηλιακού έργου κλίμακας κοινής ωφέλειας στο Κατάρ με τις καλύτερες γνώσεις μας και στηρίζουμε την εθνική δέσμευση προς μια πιο βιώσιμη κοινωνία. Θα θέλαμε να διερευνήσουμε πιο ανταγωνιστικά έργα για να ξεκλειδώσουμε αξίες για τους ενδιαφερόμενους στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο James Wu, Αντιπρόεδρος της Sungrow.

Αθλητικές προεκτάσεις

Η βιωσιμότητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης.

Σε σχετική έκθεση που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, τονίστηκε ότι: «Ο σκοπός της στρατηγικής αειφορίας του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA Qatar 2022, είναι η αξιοποίηση ευκαιριών που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ανθρώπων και την ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Η Sungrow, ο παγκόσμιος κορυφαίος προμηθευτής λύσεων μετατροπέων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα υποστηρίξει το έργο ηλιακής ενέργειας του Κατάρ με τον πολυπόθητο μετατροπέα συμβολοσειράς 1500V SG250HX.

Σύμφωνα με τη Sungrow, το έργο θα αποτελέσει το τρίτο μεγαλύτερο ηλιακό εργοστάσιο στον κόσμο και το πρώτο ηλιακό έργο κλίμακας στο Κατάρ. Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να λειτουργήσει πλήρως πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, υποστηρίζοντας το Qatar National Vision 2030, διευκολύνοντας απαλλαγή από τον άνθρακα και την αειφόρο ανάπτυξη. Τέλος, στόχος είναι το Κατάρ το 2022, να αποτελέσει την πρώτη χώρα που φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν ανθρακικά ουδέτερη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης