Φυσικό Αέριο

Bull τα hedge funds για το φυσικό αέριο - Έσπασε τα 3,2 δολ/mmbtu η τιμή, τα τεχνικά σημεία

Bull τα hedge funds για το φυσικό αέριο - Έσπασε τα 3,2 δολ/mmbtu η τιμή, τα τεχνικά σημεία
Κρίσιμη ζώνη στήριξης τα 3,177 $ έως 3,133 $/mmbtu για την τιμή του φυσικού αερίου που συνεχίζει το ράλυ αλλάζοντας τα δεδομένα
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου διαπραγματεύονται υψηλότερα τη Δευτέρα 26/10/2020 στα 3,235 δολ/mmbtu καθώς οι πωλητές, μετά από δύο μέρες απότομης υποχώρησης, «γύρισαν» σε αγοραστές λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς.
Σύμφωνα με το fxempire.com πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στην κίνηση της αγορά.
Ένα απροσδόκητο άλμα στις εξαγωγές LNG το σαββατοκύριακο, μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση της παραγωγής και μια σημαντική αλλαγή στις καιρικές προβλέψεις οι οποίες έκαναν λόγο για ψυχρότερες θερμοκρασίες στήριξαν τις τιμές.

Περί τις 18:45 ώρα Ελλάδας, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου με λήξη τον Νοέμβριο διαπραγματευόταν στα 3,232 δολ/mmbtu , αυξημένο κατά 2,05%.
Επίσης αναμένεται να υπάρξει αυξημένη μεταβλητότητα πριν από τη λήξη του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου του Νοεμβρίου αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το NatGasWeather για το διάστημα 23-29 Οκτωβρίου θα υπάρξει υποχώρηση της θερμοκρασίας, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης.

Τα trades και τα τεχνικά σημεία

Νωρίς στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι traders κινήθηκαν προσεκτικά στην περιοχή τεχνικής υποστήριξης από 3,177 $ έως 3,133 $.
 
Αυτή είναι μια κρίσιμη ζώνη υποστήριξης.
Εάν οι πωλητές «χτυπήσουν» το τελευταίο κατώτατο σημείο στα 3,132 $, οι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν απότομα στα 3,014 $ και στα 2,929 $.

Οι μεγάλοι πάικτες

Υπάρχει μια ισχυρή στήριξη με τα hedge funds να κατέχουν εξαιρετικά μεγάλες θέσεις bullish καθώς στοιχηματίζουν σε έναν πιο κρύο χειμώνα.
Ωστόσο εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα πριν από τη λήξη του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του Νοεμβρίου, με κάποιες εναλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών.
Μακροπρόθεσμα εκτιμάται ότι η αγορά θα υποστηριχθεί καλά από την αύξηση των εξαγωγών LNC, τη χαμηλότερη παραγωγή και τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Αναμένεται επίσης ότι τα hedge funds θα ενισχύσουν τις bullish θέσεις τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης