Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προς νέα εκκένωση οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω τυφώνα

Προς νέα εκκένωση οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού λόγω τυφώνα
Η BP έχει απομακρύνει εργαζόμενους από τις πλατφόρμες Atlantis, Mad Dog, Na Kika και Thunder Horse
Μια ακόμη καταιγίδα κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, ωθώντας τους φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή να ξεκινήσουν εκ νέου εκκένωση στις πλατφόρμες.
Σύμφωνα με το OilPrice η BP, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την τροπική καταιγίδα Zeta στην Καραϊβική την Κυριακή προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού της και τις επιχειρήσεις της στον Κόλπο του Μεξικού.

«Με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι η καταιγίδα θα μετακινηθεί στον Κεντρικό ή / και στον Βορειοανατολικό Κόλπο του Μεξικού τις επόμενες ημέρες, λαμβάνουμε μέτρα για να ανταποκριθούμε. Η BP έχει αρχίσει να εξασφαλίζει τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της και να εκκενώνει προσωπικό από τις τέσσερις υπεράκτιες πλατφόρμες. Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις καιρικές συνθήκες για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα », ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η BP έχει απομακρύνει εργαζόμενους από τις πλατφόρμες Atlantis, Mad Dog, Na Kika και Thunder Horse στον Κόλπο.

Τυφώνες

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, το κέντρο της Zeta θα κινηθεί κοντά ή πάνω από τη βόρεια χερσόνησο Γιουκατάν αργότερα τη Δευτέρα, στη συνέχεια θα κινηθεί πάνω από τον νότιο κόλπο του Μεξικού την Τρίτη και θα προσεγγίσει την βόρεια ακτή του Κόλπου την Τετάρτη.
Η καταιγίδα Zeta αναμένεται να βρίσκεται σε ή κοντά σε συνθήκες τυφώνα την Τετάρτη και θα μπορούσε να φέρει κύματα, ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους από τη Λουιζιάνα στο Florida Panhandle.
Η Zeta είναι ο τελευταίος τυφώνας κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν που ανάγκασε τους χειριστές στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ να εκκενώσουν πλατφόρμες και εξέδρες και να κλείσουν την παραγωγή.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο τυφώνας Delta οδήγησε περισσότερο από το 91% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο στο απόλυτο κλείσιμο.
Αυτό έκανε τη Delta πιο επιζήμια για τους διαχειριστές πετρελαιοπηγών από τη Laura νωρίτερα φέτος. Στο αποκορύφωμά της, η Laura ανάγκασε την εκκένωση σχεδόν των μισών από τις 643 υπεράκτιες πλατφόρμες παραγωγής που λειτουργούν στον υπεράκτιο κόλπο του Μεξικού. Το μέγιστο κλείσιμο της παραγωγής αργού πετρελαίου πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν από την άφιξη της Laura, όταν το 84% της μέσης ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου της περιοχής το 2019 έκλεισε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης